loading
close
SON DAKİKALAR

NATO zirvesi protesto ediliyor

NATO zirvesi protesto ediliyor
Tarih: 21.05.2012 - 12:15
Kategori: Dünya

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin yapıldığı ABD'nin Chicago kenti, protesto gösterilerine sahne oldu...

 Chicago kentinde yıllardan beri düzenlenen en büyük gösterilerde kent merkezine doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi, NATO'nun en yüksek karar organı Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın yapıldığı sırada gösteriler düzenleyerek savaş, iklim değişikliği ve diğer birçok konulardaki hoşnutsuzluklarını dile getirdi.

Grant Park'ta bir araya gelen ABD'li eski askerler, barış eylemcileri ve halktan kişilerden oluşan göstericilerin, aralarında ''Savaş Borç demektir'' ve ''NATO Evine Dön'' şeklinde NATO karşıtı pankartlar taşıyarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçtikleri görüldü.
Genellikle barışçı geçen protesto gösterilerinin sonuna doğru, küçük bir protestocu grubun, kendilerini NATO zirvesinin yapıldığı McCormick Kongre Merkezi'nin bulunduğu göl kıyısına sokmak istemeyen polislerle karşı karşıya geldi.

Kentin doğusundaki McCormick Kongre Merkezi'e doğru hareket etmeye çalışan protestocuların polise bazı nesneler attıkları, bazı polislerin de buna coplarını sallayarak karşılık verdiği görüldü. Bölgeyi terk etmeyi reddeden göstericilerle önlerini kesen polisler arasında bir saati aşkın süren bir tartışma yaşandı. Olaylarda bazı göstericiler başlarından yaralanırken, görgü tanıkları yetkililerin birkaç kişiyi olay yerinden sürükleyerek gösterdiklerini belirtti.

ABD'de, başkent Washinton'un dışında bir kentte ilk kez düzenlenen NATO zirvesinde, NATO üyesi 28 ülke ile Afganistan konusundaki oturuma katılan birlikte 60 ülke ve kuruluş temsil ediliyor.

En geniş katılımlı NATO zirvesi olarak tarihe geçen zirvede, Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında, aralarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da yer aldığı heyet temsil ediyor.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları