loading
close
SON DAKİKALAR

Nazım Hikmet Yaz Kampı'nın açılışı yapıldı

Nazım Hikmet Yaz Kampı'nın açılışı yapıldı
Tarih: 21.06.2016 - 16:06
Kategori: Yerel

Kartal Belediyesi, Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Nazım Hikmet ve Adalar Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Nazım Hikmet Yaz Kampı’ Ada Kartal Hotel’de açıldı.

Kartal Belediyesi, Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Nazım Hikmet ve Adalar Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Nazım Hikmet Yaz Kampı’ Ada Kartal Hotel’de açıldı.

Kampın açılışına Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın yanı sıra; Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Kent Konseyi Başkanı Dr. Sinan Özbek, Adalar Vakfı Genel Sekreteri Av. Begüm Yavuz, Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sevgi Selman, Nazım Hikmet ailesini temsilen Gündüz Vassaf ve çok sayıda vatandaş katıldı. 12 gün sürecek olan kampa Türkiye’nin dört bir yanından gelen 55 çocuk katıldı. Kampçılar bu süre içerisinde, rekabetsiz bir ortamda Nazım Hikmet ve Dünya Şiir Antolojisi’nden seçilecek başka dünya şairlerinin eserleri ile tanışarak, okudukları üzerinde düşünce geliştirme ve yazma becerilerini geliştirecek. Gün içerisinde resim, ritim atölyesi, drama, yaratıcı okuma, masal, barış eğitimi, yüzme, fotoğraf atölyesi gibi aktivitelerle de eğlenceli vakit geçirme fırsatını yakalayacak.

“Denizle ilk kez tanışan çocuklarımızın heyecanına ortak olmak çok güzel”

Kampın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan: “Yurdun dört bir yanından gelen çocuklarımız olduğu gibi denizle ilk kez tanışan çocuklarımız da var. Özellikle onların heyecanına ortak olmak çok güzel. Çocuklarımızı tesisimizde ağırlamış olmaktan son derece mutluyuz. Onlar burada hoş vakit geçirerek değişik etkinliklerde yer alacaklar. Kartal Belediyesi olarak amacımız; yurdun dört bir yanından gelmiş çocuklarımızın sosyal, kültürel yolla gelişimlerini sağlamanın yanında zihinsel ve bedensel gelişimlerine de destek olmak. Kartal Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri destekliyoruz ve görevimiz olduğuna inanıyoruz. Etkinliklerimizle çocukları buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi. Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın konuşmasının ardından sahne alan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Gençlik ve Çocuk Orkestrası, ‘Hoşgeldiniz’ konseri ile katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları