loading
close
SON DAKİKALAR

Nazire Dedeman Çağatay hayatını kaybetti

Nazire Dedeman Çağatay hayatını kaybetti
Tarih: 05.02.2019 - 17:07
Kategori: Yaşam

Umut Vakfı Kurucu Başkanı, Dedeman Holding eski Yönetim Kurulu Başkanvekili ve 3DE3 Yönetim Kurulu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay (70), geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bireysel silahlanmaya karşı asil ve güçlü mücadelesiyle örnek bir sivil toplum öncüsü, Türk turizm sektörünün duayenlerinden iş insanı Nazire Dedeman Çağatay, dün Maslak Acıbadem Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı oldu.

Çağatay, ameliyat sonrası yaşanan komplikasyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Nazire Dedeman Çağatay için yarın Tarabya Ferahevler Dedeman Camisi'nde öğlen namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Çağatay'ın cenazesi, perşembe günü ikindi namazını müteakip Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Oğlunu kaybedince Umut Vakfı'nı kurdu

Kayserili bir ailenin ortanca ve tek kız çocuğu olarak 1949'da Ankara'da doğan Nazire Dedeman Çağatay, TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Babası Mehmet Kemal Dedeman'ın kurduğu Dedeman Holding topluluğunun yönetiminde çeşitli görevler üstlenen Çağatay, 2014'e kadar holdingin Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüttü.

Bu görevinden ayrılarak 3DE3 Gayrimenkul Turizm ve Yönetim A.Ş'yi kuran Çağatay, buranın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürdü. 28 Eylül 1993'te elim bir olay sonrası oğlu Umut'u kaybetmesinden sonra büyük bir acı yaşayan Nazire Dedeman Çağatay, oğlunun anısını yaşatmak ve başkalarının da bireysel silahlarla işlenen acıları yaşamaması için Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfını (UMUT) kurdu.

"Benim hayatta en endişe duyduğum konu, her geçen gün giderek artan şiddet haberleridir." diyen Nazire Dedeman Çağatay, oğlu Umut'un 17 yaşında öldürülmesinden sonra yaşadığı hukuksuzlukları, belgeleriyle Cem Çağatay'ın kaleme aldığı "Umutsuz Adalet" kitabında ortaya koydu.

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları