loading
close
SON DAKİKALAR

Nazlıaka, trafik kazalarındaki ağır bilançoya dikkat çekti

Nazlıaka, trafik kazalarındaki ağır bilançoya dikkat çekti
Tarih: 16.07.2015 - 13:42
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka,bayram öncesi alınan trafik önlemleri ve trafik kazalarındaki ağır bilançoya ilişkin meclise bir soru önergesi sunarak sorularına cevap istedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerine göre 2015 yılının ilk beş ayında ülkemizde polis sorumluluk bölgesinde toplam 142 Bin 825 kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 876 vatandaşımız hayatını kaybederken, 88 Bin 833 kişi yaralanmıştır. 

Yine Ocak – Mayıs 2015 tarihleri arasında, 2015 yılının ilk 5 ayında Ankara’da 4 Bin 273 ölü-yaralamalı, 15 Bin 489 maddi hasarlı olmak üzere toplam 19 Bin762 kaza meydana gelmiş, bu kazalar sonucunda 60 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 Bin 718 kişi de yaralanmıştır. 

14 Haziran gecesi Bolu dağında meydana gelen kazada 7 kişi hayatını kaybederken,Çorum’da meydana gelen kazada ise 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 

Bu rakamlar trafik kazalarının hala ülke gündeminin en yakıcı maddelerinden biri olduğunu göstermektedir. Geçtiğimiz gün yaşanan kazalar yaklaşan bayram öncesinde adeta tehlike sinyali verir niteliktedir.

Ulus olarak hasretlerin giderildiği, sevgi ve birlikteliğin pekiştiği, sevinçlerin büyüdüğü bayramlar, bayram öncesi ve sonrası yaşanan kazalar nedeniyle adeta büyük bir üzüntüye dönüşmektedir. Ülkemiz bugüne kadar çok önemli değerlerini trafik kazalarına kurban vermiştir. Kazalar nedeniyle binlerce ocağa acı düşmüştür. Yaralanıp engelli duruma düşen vatandaşlarımızın hayatı olumsuz olarak etkilenmiştir. Yakınlarını kaybedenler ise bu travmayı bir ömür boyu üzerlerinden atmamaktadırlar. 

Trafik kazaları önlenebilir olaylardır. Gelişmiş ülkelerin gündeminden sorun olmaktan çıkan bu kazalar ülkemizin can ve mal güvenliğini tehdit eden en önemli sorunlarından biri olmaya devam etmektedir.’ diyerek trafik kazalarının hayatımızı nasıl etkilediğini gözler önüne koydu.

Nazlıaka, bayram öncesi alınan trafik önlemleri ve trafik kazalarındaki ağır bilançoya ilişkin meclise bir soru önergesi sunarak sorularına cevap istedi. Nazlıaka, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

1- Her bayram öncesi yetkililerin gerekli önlemler aldık açıklamasına rağmen yollar can pazarına dönmektedir. Bayramda yaşanacak trafik yoğunluğu da göz önünde bulundurularak alınan önlemler nelerdir? Yeterli midir?

2- Bayram öncesinde otobüs firmaları ve otobüslerle ilgili denetimler yapılmış mıdır? Denetim yapılan firma ve araç sayısı nedir?

3- Alınan tüm tedbirlere rağmen trafik kazalarının önlenemediği ortadadır. Bu konuda daha kalıcı ve etkili önlemler neden alınmamaktadır?

4- Ülkemizde her yıl kaç kişi ehliyet almaktadır? Ağır vasıta ve otobüs kullanmak için ehliyet sınıfını yükselten kişi sayısı nedir? Bu kişiler kaç yılda bir vasıflarını yitirip yitirmediklerine ilişkin kontrolden geçirilmektedir? Bu kişilerin ek bir ücret ödemeden belirli aralıklarla kontrolden geçirilmesi için var olan bir uygulama var mıdır? Yoksa neden uygulanmamaktadır?

5- 2011–2015 yıllarında yol açtıkları kaza nedeniyle ölüme sebebiyet veren kişi sayısı nedir? Bunlardan 1 ile 5, 5 ile10 yıl ve daha yukarı mahkûmiyet alanların sayısı nedir? Bu dönemde ölümlü kazaya neden olan ve ehliyetine el konulmamış kişi sayısı nedir?


Vişne Haber Ajansı – Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları