loading
close
SON DAKİKALAR

Nazlıaka'dan referandum teklifi

Nazlıaka'dan referandum teklifi
Tarih: 29.05.2012 - 10:39
Kategori: Siyaset

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, yapılması planlanan ve kamuoyunda 'süper belediye başkanlığı' olarak bilinen düzenlemeyi eleştirdi...

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka, parlamentoda, Ankara'nın bazı belde belediye başkanlarıyla birlikte düzenlendiği basın toplantısında, büyükşehir belediyelerine ilişkin yeni düzenlemenin yakında Genel Kurul gündemine alınmasını beklediklerini söyledi.

''Bu yasa ile vatandaşlar için gece gündüz demeden çalışan bin 22 belde belediyesinin kapısına kilit vurulacağını'' öne süren Nazlıaka, şöyle devam etti:

''Bu düzenleme, 29 ilde yaşayan 55 milyondan fazla nüfusu etkileyecektir. Sadece Ankara'da, kapanacak belde belediyeleri ve mahalle yapılacak köyler nedeniyle 130 bin kişi etkilenecektir. Nüfusun yüzde 75'ini ilgilendiren bir yasa yapılıyor ancak her şey kapalı kapılar ardında yapıldığı için belde belediye başkanlarının eli kolu bağlanmış durumdadır. Hangi siyasal düşüncede olursa olsun herkes bu yasanın yaratacağı olumsuzluklardan etkilenecektir. Bu yasanın faturasını hep beraber ödeyeceğiz.

Gelin hep birlikte bu düzenlemeye 'dur' diyelim. Yarın çok geç olabilir. Bu yasa, AKP'nin kendi iktidarını ve saltanatını sürdürmek amacıyla milletin iradesine ve demokrasiye ipotek koyma yasasıdır. AKP, eğer bu konuda samimiyse o zaman mahalle yapmak istediği beldeleri referanduma götürsün. Bakalım o yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar ne düşünüyor?''

Nazlıaka'nın ardından söz alan eski Temelli Belde Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu da beldenin kapatıldığını anımsatarak, ''Bunun vatandaşlara hiçbir faydası olmadı. Köylerin tümünde imar sorunu yaşanıyor'' diye konuştu.

Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Sarıyar'ın Belediye Başkanı Halil Ünsal da yapılması planlanan düzenlemeyi eleştirerek, ''Belediyelerde daha hantal bir yapı ve 'tek el' yönetimi oluşturulmaya çalışılıyor'' ifadesini kullandı.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları