loading
close
SON DAKİKALAR

Ne onlar ne de siz güvende değilsiniz

Ne onlar ne de siz güvende değilsiniz
Tarih: 11.06.2012 - 18:12
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP meclis üyesi Murat Çelik, kimsesizler için "Kimsesizler ve Düşkünler Evi" yapılmasını önerdi...

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Çelik, "Önce İnsan", "Kimsesizlerin Kimsesi Olacağız" söylemlerinin daha da gerçekçi olmasını arzu ederek bir soru önergesi hazırladı.



"Kış aylarında spor salonlarında toplanan yüzlerce kadın-erkek insanımız sadece soğuk hava olunca koruma altına alınmaktadır. Isınan hava ile birlikte tekrar sokağa salınan kimsesiz, düşkünün ve akıl sağlığı bozuk olan bu insanlarımızın her zaman güvence altına alınması Sosyal Devlet anlayışının kaçınılmaz görevidir" diyerek kimsesizler için "Kimsesizler ve Düşkünler Evi" yapılmasını önerdi.



Ne onlar, Ne de Siz Güvende Değilsiniz?


İstanbul İl Genel Meclisinin 2012 yılı Haziran ayı toplantılarının Cuma günkü birleşiminde CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Sekreteri Murat Çelik hazırladığı yazılı önerge ile sayıları her geçen gün çoğalan kimsesizler ve düşkünler için, "Kimsesizler ve Düşkünler Evi" yapılmasını istedi.

 

CHP'li Murat Çelik hazırladığı yazılı önergesi ile ilgili şunları söyledi; "İstanbul'da kadın Sığınma Evleri'nin, Çocuk Barınma Evleri'nin yetersizliğinin yanı sıra kimsesizler ve düşkünler için bir merkezin bulunmaması oldukça düşündürücüdür aslında. Kış aylarında spor salonlarında toplanan yüzlerce kadın-erkek insanımız sadece soğuk hava olunca koruma altına alınmaktadır. Isınan hava ile birlikte tekrar sokağa salınan kimsesiz, düşkünün ve akıl sağlığı bozuk olan bu insanlarımızın her zaman güvence altına alınması Sosyal Devlet anlayışının kaçınılmaz görevidir. Çaresiz sokağa bırakılan bu insanlarımız hem kendilerine, hem insanlara hem de çevreye verdikleri zararı ve tehlikeyi hepimiz biliyoruz. Hep deriz ya, "Önce İnsan", "Kimsesizlerin Kimsesi Olacağız" söylemlerini.
Bu söylemlerimizi daha da gerçekçi kılmak amacı ile bu önergemi Meclis başkanlığına verdim, umuyor ve diliyorum ki bu sorun çözülür"


CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Sekreteri Murat Çelik hazırladığı ve oy birliği ile meclis başkanlığına havale edilen önergesi;



"Kış aylarında spor salonlarına alınan kimsesiz insanlarımız yaz aylarında tekrar sokağa bırakılıyor. Bu üzücü duruma son vermek için İstanbul'un İl Genel Meclisi Üyeleri olarak, bizlerin görev ve sorumluluk alanında olan bu duruma son verelim, bir ilke imza atalım, kimsesizler ve düşkünler için bir yer kazandıralım ilimize. İstanbul'da sadece Avrupa yakasında Büyükşehir Belediyemizin resmi rakamların göre 380 vatandaşımız kış aylarında Metin Oktay Tesislerinde koruma altına alınıyor. Yüce Meclisimizin bu durumları göz önünde bulundurarak çözüm arayışına geçmesini arz ederim"

 

Vişne Haber Ajansı


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları