loading
close
SON DAKİKALAR

Necip Hablemitoğlu'nun öldürülüşünün üzerinden 16 yıl geçti

Necip Hablemitoğlu'nun öldürülüşünün üzerinden 16 yıl geçti
Tarih: 18.12.2018 - 12:25
Kategori: Yurt

Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002 tarihinde yaşamını yitiren tarihçi-yazar Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun ölümünün üzerinden 16 yıl geçti.

Tarihçi-yazar Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu, yıllar öncesinden Gülen Cemaati'nin Türkiye için tehdit oluşturan bir yapılanma olduğunu söyleyen isimlerdendi. "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Bir hukuk devletinde cemaatlerle, dinsel yapılanmalarla hiç kimsenin dokunulmazlık kazanmaya hakkı yok' diyen Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Hablemitoğlu ailesi, İçişleri Bakanlığı aleyhine 'kusuru bulunduğu' gerekçesiyle Ankara 5'inci İdare Mahkemesi'nde açtığı dava sonucunda Bakanlık 40 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. İçişleri Bakanlığı, savunmasında Hablemitoğlu'nun cinayetini olayı basit bir cinayet olarak değerlendirdi.

Necip Hablemitoğlu 24 Haziran 1999'da 32. Gün programında Gülen cemaatini tehlikesini şöyle anlatmıştı:

Necip Hablemitoğlu kimdir?

28 Kasım 1954 Ankara doğumlu olan Necip Hablemitoğlu, Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yaptı. Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında alan çalışmaları yürüttü ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol aldı. Çalışma alanına ilişkin çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Hablemitoğlu, öldürüldüğü 18 Aralık 2002 tarihine kadar Ankara Üniversitesi'nde doktor öğretim görevlisi olarak yirmi yıl süresince Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi derslerini verdi.

Kendisi gibi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile evli, Kanije ve Uyvar adında iki kız çocuk babasıydı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları