loading
close
SON DAKİKALAR

''Nefret yüklü milyonlara dün yenilerini kattınız''

''Nefret yüklü milyonlara dün yenilerini kattınız''
Tarih: 16.07.2012 - 12:28
Kategori: Gündem

Diyarbakır’da “Özgürlük için Demokratik Direniş” mitingine izin verilmemesi üzerine yaşanan olayları EDP Genel Başkanı Ergut değerlendirdi...

Diyarbakır’da “Özgürlük için Demokratik Direniş” mitingine izin verilmemesi üzerine yaşanan olayları Eşitlik ve demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ferdan Ergut değerlendirdi.

Diyarbakır’da yapılmak istenen mitingin provokasyonla engellendiğini, bütün diyalog girişimlerinin karşılıksız bırakıldığını söyleyen Ergut, gaz bombalarından yükselen dumanlar, TOMA denilen araçlardan fışkıran tazyikli sular, havaya açılan ateşler ve oradan oraya sürüklenen insanların görüntüleri, milletvekillerine saldırılar ve yaralamalar bir halka yönelik aşağılamalar, işgallerde görülecek manzaralardır. AKP hükümeti, polis marifetiyle provokasyonun daniskasını gün boyu Diyarbakır’da sergiledi.

"AKP hükümeti her kesimi kendine biat etmeye zorluyor''


Geçmişte 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı’nda yapılmasını yasaklanan zihniyetle, Diyarbakır’da ki zihniyetin aynı olduğunu, AKP hükümetinin toplumun her kesimini kendine biat etmeye zorladığını söyleyen Ergut,  etmeyenlere ise gözdağı verdiğini vurguladı.

“Dün işçiler ve emekçiler, bugün ise BDP ve Kürt halkı boyun eğmediklerini gösterdi.  BDP yönetiminin bu mitingde söylemek istedikleri belli değil miydi? AKP’nin despotik ve mezhepçi politikaları eleştirilecek; Öcalan’a tecritin sona ermesi istenecek; barış için görüşmelerin başlaması çağrısında bulunulacak; operasyonlar dursun denilecek; Kürt halkının ana dilinde eğitim talep edilecek, genel affa olan ihtiyaç vurgulanacak, yerinden yönetimin güçlendirilmesi talep edilecek” diye belirten Ergut, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Peki bu konularda adım atılmadan, Diyarbakır’da yaptıklarınızı bölgede yapmaya devam ederek Kürt sorununu çözebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bölgede böyle hakimiyet sağlayacağınızı mı zannediyorsunuz?

O günler çok geride kaldı. Bilin ki, nefret yüklü milyonlara dün itibariyle yenilerini kattınız! İktidarını nefret üzerine kuranların siyasal ömrü uzun olmaz. Bunu yaptıran ve yapanların halen koltuklarında oturmaları Türkiye için bir utanç kaynağı, kendileri içinse siyasal arsızlıktır.”


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları