loading
close
SON DAKİKALAR

Neo-Nazi cinayetinde skandal ihmal

Neo-Nazi cinayetinde skandal ihmal
Tarih: 26.05.2012 - 12:11
Kategori: Dünya

NSU tarafından öldürülen Halit Yozgat’ın öldürüldükten sonra Kassel hastanesi morgunda cep telefonunun çalındığı ortaya çıktı...

Haftalık “Focus” dergisinin haberine göre Kassel’deki bir internet cafede Neo-Nazi terör çetesi tarafından öldürülen Halit Yozgat’ın cesedi üzerindeki pantolonla Kassel kliniğinde morga kaldırıldı.

Pantolonunun cebindeki telefonunu morgda çalışan 43 yaşındaki patoloji asistanı çaldı ve telefonu üzerindeki kartla kullandı. Polis bunun izini sürdü ve patoloji asistanına ulaştı.



Hırsızlığı itiraf etti

Klinik çalışanı ifadesinde önce kurbanın cep telefonunu bir süre kart değiştirmeden kullandığını, sonra kartı çıkarıp kendi telefon kartını taktığını anlattı. 

Patoloji asistanı başka cesetler üzerindeki altın takı, para gibi değerli eşyaları da aldığını itiraf etti. Bunun üzerine hastane işine son verdi. Seri cinayetlere kurban gidenlerin aileleriyle ilgilenen ombudsmann Barbara John da, olayı “Anlaşılmaz ve bir skandal” olarak niteledi. 

John, ayrıca polisin cep telefonuna olay yerinde el koyup niçin inceleme yapmadığını, bunun da ayrı bir skandal ihmal olduğunu belirtti.

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları