loading
close
SON DAKİKALAR

Nereye gitmeli?

Nereye gitmeli?
Tarih: 11.02.2012 - 22:55
Kategori: Seyahat

Doğanın kucağında kendinizi dinleyin.

Darıdere Mesire Yeri, Dağ Evi, Çadır-Kamp Alanı Balıkesir Altınoluk’ta. Kuzey ve batıdan Mıhlı Çayı, doğu ve güneyden ise Kazdağı Milli Parkı ile çevrili. Bu nedenle ıhlamurdan kestaneye, karaçamdan meşeye 20’den fazla türde ağaçla kaplı bir alan burası. Darıdere tesislerinin yer aldığı düzlüğe geldiğinizde mevsimine göre dalından koparıp yiyebileceğiniz kiraz, ceviz ve elma ağaçlarının yanı sıra, alıç, kuşburnu, yabani elma, böğürtlen ve yaban eriği ağaçları yer alıyor. Her taraftan akan su sesi, kuşların ve rüzgarın sesine karışıyor. Şelalelerde yüzebilir, oksijenin bolluğu karşısında hiç yorulmadan günü bitirip, gece rahatça uyuyabilir, sabah dipdiri uyanabilirsiniz. Bölgede doğa yürüyüşleri yapabilir ya da tesislerdeki basketbol, tenis sahalarını kullanabilirsiniz. Çocuklar için de oyun parkları yapılmış. 10 odalı bir butik otelin bulunduğu tesislerde, kır lokali, barbekü hizmeti var. Çadır ve karavanla konaklamanın günlük ücreti 14 TL. 

Seyhan Nehri kıyısında tatil keyfi

Hotel Bosnalı, Seyhan Nehri kıyısında, Adana’nın binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Tepebağ semtinde. 19’uncu yüzyıl sonu ve 20’nci yüzyıl başı Adana’sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi’nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı bu tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile yaşıyor. İkisi master, ikisi deluxe olan 12 odası var. Restoranlarında uluslararası mutfaklardan seçilmiş mönünün yanı sıra, Adana’ya özgü yöresel yemekler de bulunuyor. 
12 ay açık otelde iki kişi standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 160 TL. 

Gaziantep ve Kahramanmaraş gezisi

Fest Travel, 29 Ekim’de Gaziantep ve Kahramanmaraş’a iki günlük kültür turu düzenliyor. Turda gezilecek yerler arasında Gaziantep’te yeni açılan ve yaklaşık iki bin metrekarelik mozaik koleksiyonunun sergilendiği Zeugma Kültür Merkezi, İpek Yolu ve Baharat Yolu üzerinde kurulmuş Kahramanmaraş’ta, kaçak define kazılarında ortaya çıkan ve Romalı aristokratlara ait olduğu tahmin edilen Germenicia Antik Kenti yer alıyor. Fiyatı kişi başı 525 TL.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları