loading
close
SON DAKİKALAR

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı istifa etti

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı istifa etti
Tarih: 29.01.2021 - 18:23
Kategori: Siyaset

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, sağlık nedenlerini gerekçe göstererek görevinden ayrıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, canlı yayında düzenlediği basın toplantısında sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Arı, şöyle konuştu:
"Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır. Belediye başkanı arayan arkadaşlarımız sakın ola sağlık problemlerini başka mecralara çekip bizi sakın ola karalamasınlar. Şükürler olsun bu şehri aldığımız ve getirdiğimiz ortam ortadadır. Keşke, tedavimizi belediye başkanı olarak sürdürme imkanımız olsaydı. Çok sık hastaneye gidip gelmem gerekiyor. İçimde 2 uhde kaldı. Ekonomik olarak söylüyorum geldiğimde ne isem, şimdi oyum. İçimde en büyük uhde Nevşehir Belediyespor'u şampiyon yapmaktı. İkincisi ise sanayi ile alakalı bir söz vermiştim. Ona da zamanım yetmedi.

Cumhurbaşkanımızın sırtından yük olan değil, onun sırtından yük alan olacağım. Davama ve partime sonuna kadar sadakatliyim. Bunu açık açık söyleyebilirim. Sağlık sorunum var diyor adam istifa edecek, niye başka şeyleri yaftalıyorsunuz. Kul hakkına girerim diye istifa ediyorum ben. Sağlık sorunlarım nedeniyle istediğim düzeyde hizmet edememek de kul hakkı."

TOPLANTIYA ÇAĞRILMAMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Rasim Arı, bu yılın başında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın başkanlığında Ürgüp'te yapılan toplantıya çağrılmamasına sert tepki göstererek “Bir ara Kayseri Kapadokya'nın merkezidir falan söylemler oldu. İstanbul'da bir toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na ‘Kafamı bozmayın Erciyes'i de elinizden alırım’ dedim. Canımı sıkmasınlar Nevşehir'in adını da Kapadokya yaptırırım” ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'te Leyla Kılıç imzalı yayınlanan haberde Arı'nın önceki AKP'li başkanın yolsuzluklarının araştırılmasını istediği ancak AKP'den Arı'ya 'ya konuyu kapat ya da istifa et'  dendiğini Arı'nın istifa ettiği yer almıştı. Ancak Rasim Arı haberi yalanlamıştı.

Haberde yer alan ifadeler şöyleydi:
"Nevşehir’deki yolsuzluk durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil birçok isimle paylaşıldı. Az bir paradan bahsetmiyoruz. Arı da bu araştırmanın sürdürülmesini ve ipliklerinin pazara çıkmasını istedi. Arı, olayların üzerine gitmesi üzerine Ankara’ya çağırılarak Mehmet Özhaseki’nin de içinde olduğu bir grupla görüştü. Burada Rasim Arı’ya ‘ya İstifa et’ ya da ‘yolsuzluk dosyasını kapat’ dediler. Arı, bir süre ortalıktan kayboldu. Daha sonra da ‘beni görevden alamazsınız AKP’den istifa ediyorum’ diyerek ayrıldı”

RASİM ARI KİMDİR?

1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gördü.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlayan Rasim Arı, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Rasim Arı, 2001 yılında AKP Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başladı.

2007 yılında AKP’den Nevşehir Milletvekilliği için adaylığını koyan Arı, 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığı görevine getirildi. Sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun danışmanlığını yapan Rasim Arı, 2019 yılında yapılan seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanı olmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları