loading
close
SON DAKİKALAR

New York Borsası'nda 10'ncu yılını kutladı

New York Borsası'nda 10'ncu yılını kutladı
Tarih: 13.02.2012 - 00:22
Kategori: Ekonomi

Turkcell New York Borsası'nda 10'ncu yılını kutladı

Ödül töreninde, Turkcell’in New York Borsasında 10 yıldır işlem gören tek Türk şirketi olduğu, giderek dinamikleşen, yenilikçi ve küresel rekabetçi iş dünyasının en iyi temsilcilerinden biri olduğunu vurgulandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, ödülü Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’e vermeden önce yaptığı konuşmada, Hakkari’deki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini sundu.

Süreyya Ciliv’in deneyimli bir mühendis, girişimci ve Microsoft’un eski yöneticiliğinin ardından Turkcell’in dinamik genel müdürü olduğunu belirten Koç, Ciliv’in 2007 yılından bu yana Turkcell’in öncü projelerini geliştirerek müşterilerine, ortaklarına, yatırımcılarına esin verdiğini dile getirdi. Ciliv’i ’Teknoloji lideri’ olarak tanımlayan Koç, Ciliv’in başarılarının yanı sıra Türkiye’ye de büyük tutkuyla bağlı olduğunu söyledi. 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’de konuşmasının başında terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüsünü anlatarak New York’a gelmek için uçağa bindiklerinde Hakkari’deki terör saldırısında 24 askerin hayatını kaybettiği haberini aldıklarını, New York’a gidip gitmeme konusunda çekimser kaldıklarını, ancak gelmeye karar verdiklerini belirterek "Dünyanın en büyük finans merkezi olan New York Menkul Kıymetler Borsasındaki 10’ncu Yıldönümümüz dolayısıyla binanın önüne Türk bayrağı ve Turkcell bayrağı birlikte çekildi. 

Bu nedenle de buraya gelmenin doğru olduğunu düşündük" diye konuştu. ATS’nin Kurumsal Ortaklık ödülünü Turkcell’in tüm çalışanları adına almaktan da büyük onur duyduğunu ifade eden Ciliv, konuşmasında Turkcell’in sosyal sorumluluk projelerinden de söz etti ve her yıl 10 bin kız öğrenciye burs verdiklerini söyleyince salonda bulunan davetlilerden alkış aldı. New York Menkul Kıymetler Borsası üst yöneticisi (CEO) Duncan L. Niederauer da ödülünü Peralla’dan aldıktan sonra yaptığı konuşmanın başında, Türkiye’deki son terör saldırılarını kınayarak Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulundu. 

ATS’nin bir lider ve örnek işadamı olarak tanımladığı Süreyya Ciliv ile birlikte almaktan büyük onur duyduğunu belirten Niederauer, Turkcell ile 11 yıldır devam eden işbirliklerinden son derece memnun olduklarını ifade etti. New York Borsasının başkanı, önümüzdeki yıllarda daha fazla Türk şirketini New York Borsasında görmek istediklerini de söyledi. Niederauer, Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi ve geçen sene yüzde 8’den fazla olan büyüme hızıyla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu belirtti. 

Türkiye’nin doğru yolda olduğunu söyleyen Niederauer, Türkiye’nin bir başarı hikayesi olduğunu, Türkiye’nin bu başarı hikayesini uluslararası arenada anlatmasına yardımcı olmak istediklerini söyledi. Gecede Süreyya Ciliv de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan’a Turkcell’e verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi sundu. 

Ayrıca gecenin açılışında, Turkcell’in dün New York Menkul Kıymetler Borsasının kapanış gongunu çalarken çekilen görüntüleriyle birlikte şirketin gelişimini anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Haluk Dinçer’in de aralarında olduğu Türk ve Amerikalı iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katıldığı gala gecesine aralarında Coca Cola, DEİK, TAİK, J.P. Morgan, Koç Holding, Sabancı Holding, Perella Weinberg Partners’ın da bulunduğu çeşitli şirket ve kişilerin destek verdiği bildirildi. 

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik, diplomatik ve kültürel bağların geliştirilmesi amacıyla 1949 yılından beri faaliyet gösteren ATS’nin her yıl düzenlediği Gala Yemeği, Amerikan ve Türk şirketlerinin başarılı işbirliklerini kutluyor. Geçtiğimiz yıllarda Ford Motor Company ile Koç Holding, Citi ile Sabancı Holding, GE ile Doğuş Grubu ve Coca-Cola Company ile Anadolu Grubu’nun kurumsal işbirlikleri ödüllendirilmişti. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar Hakkari’deki terör saldırısı nedeniyle geceye katılmadılar. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları