New York Times: Suudiler, Erdoğan’a Kaşıkçı için rüşvet teklif etti

ABD'nin çok okunan gazetelerinden olan ve Kaşıkçı muammasını yakından takip eden mecralardan biri olarak dikkat çeken New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelen Suudi heyetinin arasında geçen diyaloğu aktardı.
2 Ekim’den beri dünya gündeminin bir numaralı konusu gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi olayı… Konuyla ilgili hem Türk hem de uluslararası basın geniş yer verirken her gün yeni bir detayın ortaya çıkması da dikkat çekici.
Sözcü'nün New York Times'tan aktardığına göre NY Times’ta David D. Kirkpatrick ve Ben Hubbard imzasıyla yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi heyetinin başındaki isim olan Prens Halid bin Faysal’ın bir araya geldiği ifade edildi. Erdoğan’a yakın bir kişinin yaptığı açıklamada Faysal’ın Erdoğan’a ahlaksız teklifte bulunduğunu dile getirdi. İsmini açıklamayan yetkili heyetin başındaki ismin, “eğer Türkiye’nin bu olayın peşini bırakması durumunda” Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye finansal destek ve yatırım sözü verdiğini ve Türkiye’nin müttefiki olan Katar’a bir yılı aşkın bir süredir uygulanan ambargonun kaldırılabileceğini söyledi.
Fakat gazeteye konuşan kişi, “Erdoğan yakınlarına öfkeyle bu teklifi reddettiğini çünkü bunun siyasi bir rüşvet olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












