loading
close
SON DAKİKALAR

Nihat Matkap Diyarbakır’da

Nihat Matkap Diyarbakır’da
Tarih: 12.02.2012 - 02:56
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Diyarbakır’da, ”1989 yılından bu yana, diğer siyasi partilerin Kürt sözcüğünü ağzına almadığı dönemlerde, Kürt sorununun çözümü ile ilgili projeleri biz ürettik” dedi.

”Sayın Bülent Arınç’ın TBMM’de, bütçe görüşmelerinde söyledikleri önemli ama, bunu ete kemiğe bürümek lazım. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Bölgedeki gözyaşı, kan, terör, operasyon sözcüklerini artık duymak istemiyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve eski İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile birlikte Diyarbakır’a geldi ve CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP İl Başkanlığı’nda bir açıklama yapan Matkap, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye’nin büyük birkaç kentinden biri olduğunu belirterek, Diyarbakır’ın aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin merkez kenti olduğunu söyledi.

CHP Yöneticilerinin Diyarbakır’a geliş gidişlerinin devam edeceğini belirten Matkap, ”Geri bıraktığımız 10 yılda 5 seçim yaşadık. Bunlardan 3’ü milletvekili genel seçimi, 2′si de yerel genel seçimlerdi. 2014′te de 3′üncü yerel seçimleri birlikte yaşayacağız. Son 10 yıl içerisinde şekillenen siyasi tercihler neredeyse aynı, değişmedi. Biz buna saygı duyuyoruz ama saygı duymadığımız bir konu, kabullenemediğimiz bir konu, siyasi tercihlerin benzer bir şekilde şekillenmesine rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sorunların giderek derinleştiğidir” dedi

“Ne yazık ki, son yıllarda CHP bölgede seçimlerde etkili olamadı. Bu aslında Türkiye adına, bölge adına büyük bir eksikliktir diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, bu konuda uzun zamandır ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi

Matkap, bu bölgelerde sorunların aşılması için merkezi katkılarını hiç esirgemediklerini, her zaman projeler ürettiklerini belirterek şöyle dedi;

”1989 yılından bu yana, diğer siyasi partilerin Kürt sözcüğünü ağzına almadığı dönemlerde, Kürt sorununun çözümü ile ilgili projeler ürettik ve bu konuda her zaman elimizden geleni yaptık. Şimdi de devam ediyoruz. Ancak bu konuda daha da etkili olmak istiyoruz. Diyarbakır İl Başkanlığına Muzaffer Sayın atandı. Arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi

Görüşlerini açıklarken, bütçe görüşmeleri sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dikkate değer bir konuşma yaptığını ve bunun da bölgenin beklediği bir adım olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap şunları söyledi;

“CHP olarak bölgede sorunların demokratik, barışçıl bir biçimde aşılması adına her türlü katkıyı vermeye hazırız. Ama bu konuda bugüne kadar hükümetin ne dediğini anlayamadık. Önümüzde Anayasa çalışmaları var, bu konuda herhangi bir net ifadede bulunmadılar. Sayın Bülent Arınç’ın TBMM bütçe görüşmelerinde söyledikleri önemli ama bunu ete kemiğe bürümek lazım. Onları, yakında yapacakları açılımları izliyoruz. Bu konuda biz her türlü desteğe hazırız. Bölgedeki bu gözyaşı, kan, terör, operasyon sözcüklerini artık duymak istemiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak için gerek örgütsel güçlenme, gerekse bölgedeki sivil toplum örgütleriyle, kamu görevlileri ile görüşmeler yapacağız. Onun için buradayız.”

Gazetecilerin; ”Fransa’da parlamentosunda kabul edilen Ermeni teklifinin onaylanması ve KCK operasyonları kapsamında gazetecilerin gözaltına alınması” ile ilgili sorularını da yanıtlayan Matkap, şunları söyledi:

”Konunun Fransız Meclisi’nde tartışılmasını, karara bağlanmasını biz kabul etmiyoruz. Konu tarihçilerin tartışması gereken bir konu. Çünkü, orada söylenen çok şey var. Onu tarihçilere bırakmakta hep yarar gördük bu güne kadar. Oraya taşınmamalıydı ama bu konuda açıklanması gereken bir şey varsa, onu da tarihçilerin açıklamasında yarar görüyoruz. Bu konuda görüşlerimiz hep aynı. Bu konuda görüşlerimiz çok net ve berrak.

Gazeteci, mesleğini icra ederken, legal olan, olmayan herkesle görüşüp haber toplamak durumundadır. Şu an tutuklu gazeteciler için de, KCK kapsamı dışındaki gazeteciler için de bu geçerli. Onlar kimi haberleri seçme, seçmeme özgürlüğüne sahip değil. Her türlü haberi toplamak zorundalar. Haber toplama emekçileridir onlar. O nedenle bir telefon konuşmasına, bir bilgisayara veya herhangi bir sohbetine katılarak, bunları gözaltına almak gerçekten çağın demokratik norm ve standartlarıyla örtüşmüyor. Bu savunma emekçileri için de, seçilmişler için de böyle.”

Matkap ve beraberindeki CHP Heyeti daha sonra Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl’ı da ziyaret ederek, bir süre görüştü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları