loading
close
SON DAKİKALAR

Nihat Matkap'dan Tüzük Kurultayı Açıklaması

Nihat Matkap'dan Tüzük Kurultayı Açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 23:52
Kategori: Siyaset

Temmuz ya da ağustos ayında tüzük kurultayı yapılacağını açıkladı

Temmuz ya da Ağustos ayında tüzük kurultayı yapılacağını açıkladı.

CHP’de muhalif kanat, tüzük kurultayı için imza toplamaya başlarken, Genel Merkez de tüzük restini gördü ve Temmuz ya da ağustos ayında tüzük kurultayı yapılacağını açıkladı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen eski il başkanları dün Ramada Otel’de bir araya geldi ve 9 Ocak Pazartesi gününden itibaren noter kanalı ile imza toplanacağını resmen duyurdu. Eski yöneticiler adına açıklama yapan Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçildiği kurultayda partililerin “iktidar ve parti içi demokrasi” konusunda umutlandıklarını, ancak geçen sürede bu umudun hayal kırıklığı ile sonuçlandığını savundu. Yıldızlı, tüzükte yapılmasını istedikleri değişiklikleri ise şu şekilde sıraladı: “Kongre ve kurultaylarda seçimler çarşaf listeyle yapılmalı. Parti içi görevlendirmelerde atama değil kurul içinde seçim yapılmalı. Örgütlerde, seçimle gelenin seçimle gitmesi temel ilke olmalı.”

Genel merkez hamlesi

Örgütlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise muhaliflerin açıklamasından bir saat sonra parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, tüzük kurultayı için delegeden süre istedi. Yapılan hazırlık çalışmaları çerçevesinde yeni bir tüzük metninin ortaya çıktığını, bunun da il ve ilçe kongreleri sırasında tartışılacağını belirten Matkap, “Haziran ayında biz tam hazır olalım, Temmuz veya Ağustos ayında rahat bir biçimde bütün tartışmalar tamamlanmış mutabakat elde edilmiş bir biçimde bu kurultayımızı yapalım istiyoruz” dedi.

Şaşırtan destek

CHP’nin yönetime muhalif PM üyelerinden Mesut Değer, eski milletvekilleri Mahmut Yıldız ile Fuat Çay ve Şeref Ertük’ün önceki hafta Ankara’da bir araya geldiği ve tüzük kurultayına karşı çıktıkları ortaya çıktı. PM’de olağanüstü tüzük kurultayı toplanmasına ilişkin imza veren Mesut Değer, bu aşamada tüzük kurultayının doğru olmayacağı görüşünü savundu. PM’nin reddettiği bir kararın delegelerden imza toplanarak yeniden gündeme getirilmesinin yanlış olduğu belirten Değer’e diğer katılımcılar da destek verdi.

Baykal çalışmaya başlıyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın Adana’ya giderek kurultay delegeleriyle görüşecek. Baykal, yarın akşam CHP kurultay delegeleriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek. CHP’nin Adana’da 28 kurultay delegesi bulunuyor. Baykal’ın toplantısına kaç delegenin katılacağı merak ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları