loading
close
SON DAKİKALAR

Nijerya'da yolcu uçağı binaya çarptı

Nijerya'da yolcu uçağı binaya çarptı
Tarih: 04.06.2012 - 10:23
Kategori: Dünya

Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'ta yolcu uçağı bir binaya çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 153 kişi hayatını kaybetti...

Nijerya’nın başkenti Abuja'dan Lagos'a giden Dana Havayolu şirketine ait uçak, inişe geçtiği sırada iki katlı ir binaya çarptı. Kazada uçakta bulunan 153 kişinin öldüğü açıklandı.



Kazanın Lagos Havaalanı'nın kuzeyindeki kalabalık İju semtinde meydana geldiği, uçağın çarptığı bina ve civarında da hayatını kaybedenlerin olabileceği kaydedildi.



Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren, kazada Dana Havayolu şirketine ait yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtti. Lagos yerel hükümeti ise uçakta 153 kişinin bulunduğunu açıkladı.


Ulusal yas ilan edildi

 

Uçak kazasından sonra Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, üç günlük yas ilan etti.



BBC 'nin haberinde, uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazadan sonra üç günlük yas ilan eden Devlet Başkanı Jonathan'ın, kazanın, “olabildiğince kapsamlı” soruşturulması emrini de verdiği bildirildi.



Lagos emniyetinin sözcüsü Joseph Jaiyeoba, kazanın, Lagos Havaalanı'nın kuzeyinde, kalabalık İju semtinde meydana geldiğini belirtirken, Nijerya Ulusal Acil Durum Dairesi Sözcüsü Yuşau Şuaib, uçağın çarptığı bina ve civarında da hayatını kaybedenlerin olabileceğini, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

 

Radikal

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları