loading
close
SON DAKİKALAR

Nisan ayında 17 kadın öldürüldü

Nisan ayında 17 kadın öldürüldü
Tarih: 07.05.2021 - 10:12
Kategori: Kadın

Erkekler, Nisan'da en az 68 kadına şiddet uyguladı, en az bir çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az sekiz çocuğu istismar eden erkekler, en az sekiz kadını taciz etti. Erkekler en az 58 kadını da seks işçiliğine zorladı

İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesi nedeniyle kadına şiddetle mücadeleyi gündeminden çıkaran hükümet, cinayetlerin azaldığını ileri sürse de kadınlar her gün öldürülüyor.

 

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Nisan’da en az 17 kadını öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

Nisan 2021‘de en az 13 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı.

Ayrıca Diyarbakır’da bir çocuğun ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

En az yedi ilde erkekler, kadınları “öldürmekle” veya “şiddet uygulamakla” tehdit etti. Uşak’ta bir erkek sevgilisinin çocuğunu karısını öldürmeye teşebbüs etti.

Samsun’da bir kadın kendisine şiddet uygulayan kocasını özsavunma hakkını kullanarak öldürdü.

CİNAYET

Erkekler, Nisan 2021’de en az 17 kadını ve yanlarındaki bir erkeği de öldürdü; geçen yılda bu sayı aynıydı. Erkeklerin öldürdüğü iki kadının koruma veya tedbir kararı vardı. Bir erkek cezaevinden tahliye olduktan sonra kadını öldürdü.

Erkeklerin 11 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, üç kadını “kıskandığı”, bir kadını “namus”, bir kadını “iftarda yemek hazırlamadığı”, bir kadını da “ayrılmak istediği” için öldürdü.

Nisan’da 12 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Üç kadını abi, oğlu gibi aile üyeleri, bir kadını polis arkadaşı, öldürdü. Bir kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, yedi kadını kadını sokak, otopark gibi ev dışı alanlarda, 10 kadını ev içinde öldürdü.

Erkekler, altı kadını ateşli silahlarla, dokuz kadını kesici aletlerle öldürdü. Erkekler bir kadının kafasını taşla ezerek öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

ÇOCUK CİNAYETİ

Erkekler Nisan’da en az bir çocuğu öldürdü. Bir çocuğu babası öldürdü.

Adana’da bir erkek bir çocuğu rehin aldı.

CİNSEL SALDIRI / TECAVÜZ

Erkekler Nisan 2021’de en az dokuza kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı üç tecavüz vakası basına yansımamıştı.

Erkeklerin tecavüz ettiği kadınlardan üçü zihinsel engelliydi. Beş kadına tanımadığı altı erkek, iki kadına akrabası, iki kadına da kocası tecavüz etti.

Erkekler, iki kadına ormanlık alan, park gibi ev dışı alanlarda tecavüz etti. Erkeklerin yedi kadına nerede cinsel saldırıda bulunduğu basına yansımadı.

TACİZ

Nisan 2021’de erkekler en az sekiz kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı dokuzdu.

Beş kadın kendisini taciz eden beş erkeği tanımıyordu. İki kadını şoför bir kadını da yolcu erkek taciz etti.

Erkekler, altı kadını sözlü ve fiziki olarak, iki kadını da cinsel organını göstererek taciz etti.

Erkekler, sekiz kadını sokak, otobüs durağı gibi ev dışı alanlarda taciz etti.

ÇOCUK İSTİSMARI

Erkekler, Nisan 2021’de aralarında oğlanların da olduğu en az sekiz çocuğu istismar etti. Geçen yıl, aynı ay bu sayı üçtü.

Dört çocuk kendisini istismar eden sekiz erkeği tanımıyordu. Bir çocuğu kuzeni, bir çocuğu annesinin sevgilisi, iki çocuğu komşusu 10 erkek istismar etti.

Erkekler yedi çocuğu sokak, okul, ev dışı alanlarda, bir çocuğu sosyal medyada istismar etti.

ŞİDDET/YARALAMA

Erkekler, Nisan’da en az 68 kadına şiddet uyguladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 38 idi.

Erkeklerin şiddet uyguladığı dok kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az dört kadına sistematik olarak şiddet uyguluyordu.

Erkeklerin şiddet uyguladığı kadınlardan biri İran vatandaşıydı. , Somaliliydi. Bir kadın da Türkiye vatandaşı değildi ancak hangi ülkeden olduğu bilgisi basına yansımadı. En az sekiz kadına erkekler, “koruma” ve “uzaklaştırma” kararına rağmen şiddet uyguladı.

En az 39 kadına koca, sevgili, nişanlısı şiddet uyguladı. 10 kadına, baba ve oğlu gibi 11 aile üyesi, bir kadına komşusu iki erkek, bir kadına arkadaşı şiddet uygularken en az 17 kadına şiddet uygulayanın yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler sekiz kadına “boşanmak istediği” için şiddet uyguladı. Beş kadına “kıskandığı”, bir kadına hırsızlık yapmak, bir kadına da hayvanını satmadığı için şiddet uyguladı. Erkeklerin, 53 kadına şiddet uygulama “bahanesi” basına yansımadı.

Erkekler, 59 kadını darp ederek, beş kadını kesici aletle, üç kadını da ateşli silahlarla yaraladı. Erkekler bir kadının da üzerine araç sürerek yaraladı.

Erkekler, 16 kadını ev içinde, 24 kadına sokak, tarla, gibi ev dışı alanlarda şiddet uyguladı. Erkeklerin 28 kadına nerede şiddet uyguladığı basına yansımadı.

SEKS İŞÇİLİĞİNE ZORLAMA

Nisan 2021’de erkekler, en az 58 kadını seks işçiliğine zorladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 11 idi. Seks işçiliğine zorlanan 11 kadın Türkiye vatandaşı değildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları