loading
close
SON DAKİKALAR

Niyazi Koyuncu NHKM bahçesinde

Niyazi Koyuncu NHKM bahçesinde
Tarih: 13.06.2012 - 17:06
Kategori: Kültür & Sanat

Niyazi Koyuncu, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin Bahçe Sahnesi'nde sevenleri ile buluşacak...

Karadeniz ezgilerini Batılı formlarda yorumlayan Niyazi Koyuncu, yeni albümü "Muço Pa"dan parçaların da yer alacağı konserini Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin Bahçe Sahnesi'nde gerçekleştiriyor. Lazca "Nasıl Yapayım?" anlamına gelen "Muço Pa" albümünün hazırlıklarını tamamlamış olan sanatçı, "İnsanlara ve kendime, hayata dair birçok sorum vardı. Bu nedenle, hem insanlara hem kendime "nasıl yapayım" dedirtmek için bu adı koyduk albüme" diyor.

Albümdeki yeni ezgilerin ilk kez izleyicilerle buluşacağı NHKM'deki konser, 15 Haziran Cuma akşamı saat 21:00'de Bahçe Sahnesi'nde yapılıyor.

Müziğe ilgisi çocukluk yıllarında başlayan Niyazi Koyuncu, Eskişehir'deki üniversite yıllarında profesyonel bir biçimde müzikle ilgilendiğini anlatıyor. Üniversite eğitimini yarıda bırakarak İstanbul'a müzik yapmaya gelen Koyuncu, başlangıçta sokak müziği ile uğraşıyor. Bugünlerde "Muço Pa" isimli albümünü çıkartmaya hazırlanan sanatçı, Karadeniz ezgilerini Batılı formlarda yorumladığını söylüyor ve "Karadeniz müziği yapıyorum. Daha çok Karadeniz yöresindeki dillerin ezgilerini seslendiriyorum. Lazım, dolayısıyla Lazca şarkılar söylüyorum. Hemşince ve o yöredeki tüm dillerden şarkıları seslendiriyorum" diyor.

2005 yılında yitirdiğimiz Kazım Koyuncu'nun kardeşi olan Niyazi Koyuncu, ağabeyinin kendisinden iyi bir müzik dinleyicisi olmasını istediğini, ondan pek çok şey öğrendiğini belirtiyor.

Sol Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları