loading
close
SON DAKİKALAR

Nokia'nın zararı 68 milyon avro

Nokia'nın zararı 68 milyon avro
Tarih: 11.02.2012 - 22:12
Kategori: Ekonomi

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia yılın üçüncü çeyreğinde 68 milyon avro zarar etti.

Nokia, sıkı bir rekabetin sürdüğü akıllı telefon piyasasında satışlarının yüzde 39 düşmesi nedeniyle üçüncü çeyrekte 68 milyon avro zarar ettiğini bildirdi. Şirket, geçen yıl aynı çeyrekte 529 milyon avro kar etmişti.

Şirketin, geçen yıl üçüncü çeyrekte 3,6 milyar avro olan akıllı telefon geliri, bu yıl aynı çeyrekte 2,2 milyar avroya gerilerken, toplam satışları ise yüzde 13 düşüşle 8,9 milyar avro oldu.

Nokia’nın, 2010 yılının üçüncü çeyreğinde 27,1 milyon olan akıllı telefon satışları bu yıl aynı çeyrekte 16,8 milyona indi.

Bir zamanlar yenilikçi cep telefonu üreticisi olan Nokia, akıllı telefon piyasasındaki rekabette rakipleri Asyalı üretici ZTE, iPhone’un üreticisi Apple ve Blackberry’nin üreticisi Research in Motion’ın gerisinde kaldı.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia’nın, üçüncü çeyrekte cep telefonu satışları geçen yıl aynı çeyreğe göre yüzde 3 gerileyerek 106,6 milyon oldu. Nokia’nın aynı çeyrekte cep telefonu satışları ikinci çeyreğe göre ise yüzde 20 artış gösterdi.

Nokia’nın, Symbian yazılımı yerine Microsoft’un işletim sistemini kullanacağı yeni nesil akıllı telefonları gelecek hafta Londra’da tanıtması bekleniyor.
Nokia, 1 milyar avroluk tasarruf programı kapsamında 7 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları