loading
close
SON DAKİKALAR

Noter şartı kalktı, ya barajlar?

Noter şartı kalktı, ya barajlar?
Tarih: 11.02.2012 - 22:08
Kategori: Sendika

Üçlü Danışma Kurulu’nda 2821 sayılı sendiaklar yasası değişikliği konusunda mutabakat sağlandı. 22 Eylül günü yapılan görüşmelerde 33 maddede anlaşmaya varıldı.

Görüşme sonrasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2821 sayılı Yasa metninin sadeleştirildiğini ve iş kollarının 28'den 18'e indirildiğini belirtti. Sendikaya üyelikte ve üyelikten ayrılmada noter şartı kaldırılarak üyelikte e-devlet uygulamasına geçileceğini kaydeden Çelik, sendika üyelik aidatının sendika veya işçinin talebiyle uygulanacağını ifade etti. 

Grev hakkı, işkolu barajı ve işyeri barajı gibi konuların olduğu 2822 sayılı yasa ise henüz görüşülmedi. Görüşmelerde alınan kararların hayata geçmesi için Bakanlar Kurulu’nda geçmesi gerekecek. 

Yapılan görüşmelerin ardından DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, noter şartının kaldırılmasını olumlu bulurken 2822’nin görüşülmediğini belirtti. Görgün, 2822 Sayılı yasadaki en önemli konununun işyeri ve iş kolu barajı olduğunu söyledi. Barajlar konusnda Türkiye’nin ILO tarafından çok fazla eleştirildiğini belirten Görgün, çifte baraja karşı olduklarını dile getirdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları