loading
close
SON DAKİKALAR

Numan Kurtulmuş'tan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki; 'Çirkin, İnsanlık dışı, müptezel saldırı'

Numan Kurtulmuş'tan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki; 'Çirkin, İnsanlık dışı, müptezel saldırı'
Tarih: 28.06.2023 - 14:36
Kategori: Gündem

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Adıyaman temasları sırasında gazetecilerin Kur'an-ı Kerim ve İslamiyet’e hakaret eylemini değerlendirdi. Kurtulmuş, “bu menfur saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz” dedi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kuranı Kerim’in yakılması olayını şiddetle kınadığımızı ifade etmek isterim. İsveç’te bir süredir Kur’an-ı Kerim’e ve Müslümanlığın kutsallarına karşı yapılan hakaretler aleni bir şekilde, polis gözetiminde ve korumasında gerçekleştiriliyor. 2 milyara yakın Müslümanın en önemli günlerinden birisi olan Kurban Bayramı’nın ilk gününde, bayram namazının çıkışında Müslümanları rencide edecek şekilde Kuranı Kerim’in yakılması, şiddetle ve esefle kınadığımız bir durumdur; yani bu kabul edilebilir değildir. 2 milyar Müslümanın kutsallarına karşı bu saldırı gerçekleştiriliyor. Hani insanlık, hani demokrasi, hani inançlara saygı… 

Ağızlarına açtıklarında inançlara saygıdan bahsedenler, farklı fikirlerin barış içinde yaşamasından bahsedenler, Avrupa’nın demokratik değerlerinden söz edenler nasıl oluyor da 2 milyar insanın kutsal değerlerine saldırıyı meşru görüyor? Bunun izah yoktur. 

Ayrıca daha önce polis bu kişinin saldırısına önlemek için mahkemeye başvurmuş; ancak yüksek mahkeme bunun ‘düşünce özgürlüğünün bir parçası’ olduğunu savunarak bu gösterinin polis kuvveti ile önlenemeyeceğine dair bir karar vermiş. Hem polisin gözetimi temin edilmiş hem de yüksek yargının kararıyla da bu menfur, çirkin, insanlık dışı, müptezel saldırının önü açılmıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir 

Bu kararı verenler bu uygulamaya göz yumanlar böylesine İslam karşıtı, Müslümanlık karşıtı, insanlık düşmanı faşist mihraklara bir şekilde zemin hazırlayanlar aslında insanlık suçunun ortağıdırlar. Asla tasvip etmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve 85 milyon milletimiz olarak, 2 milyara yakın Müslüman milletlerin sözcüsü olarak, bu durumu şiddetle kınadığımız ifade ediyoruz. 

Bununla ilgili olarak da Avrupa’daki bütün insan hakları ve inanç özgürlükleri konusundaki bütün sivil çevreleri ses yükseltmeye davet ediyoruz. Asla kabul edilemez, insanlık dışı Müslümanları kategorik olarak düşmanlaştırmaya çalışan çirkin, menfur bir saldırıdır yapanın yanına kar kalmamalıdır.” 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları