loading
close
SON DAKİKALAR

Nuray Çepni CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan adaylığını açıkladı

Nuray Çepni CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan adaylığını açıkladı
Tarih: 21.06.2012 - 15:36
Kategori: Siyaset

CHPİstanbul İl kadın kolları başkan yardımcısı Nuray Çepni İstanbul İl Kadın Koları Başkanlığına aday olacağını açıkladı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl kadın kolları başkan yardımcısı Nuray Çepni 1 Temmuz'da gerçekleştirilecek CHP İstanbul İl Kadın Kolları 11. Olağan Kongresi’nde tekrar aday olacağını açıkladı.

 


2009 yılından beri CHP’de bulunan iki dönemdir de CHP İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcılığını yürüten Çepni CHP İstanbul İl Binasında düzenlediği basın açıklamasıyla, 1 Temmuzda gerçekleşecek İl Kadın Kolları 11 Olağan Kongresinde aday olacağını duyurdu.

 

''CHP'de hiç bir kadın ötekileştirilmeyecek''


Çepni, konuşmasına Hakkâri Dağlıca ’da yaşanan çatışma sonrasında şehit düşen askerlere rahmet, ailelerine sabır dileyerek başladı.


Siyasete tesadüfen girdiğini belirten Çepni, mahalle ilişkilerinin iyi olması ve yaptığı yardım çalışmalarından dolayı AKP Tuzla Orhanlı Belde Kadın Kolları Başkanlığına getirildiğini söyledi.



Mahallede kadınlar üzerine, eğitim ve iş bulma konularında çalıştığını, o dönemde siyasette olmalıyım diye söylediğine vurgu yapan Çepni, CHP’den gelen davetle CHP’ye geçtiğini söyledi.


Kadın olmanın zorluklarının en kolay dillendirileceği yerlerden birinin CHP olduğuna işaret eden Çepni, “Kadınların din, dil, ırk, giyim, kuşam, ayrımı olmadan CHP’de yerinin olduğunu göstermek, siyasette söyleyecek sözlerinin olduğunu, gençlerin geleceğiyle ilgili endişelerim var,  CHP’de hiçbir kadının ötekileştirilmeyecek, Şiddete uğrayan kadınların söyleyecek sözleri var” diyerek aday olmasının nedenlerini sıraladı.

 

''Tüm kadınlar sosyaldemokrattır''


Kadınların sorunlarının siyasetle çözüleceğine, bu mücadelenin adresinin CHP olduğuna, bu mücadele ruhunu Atatürk’ün verdiğini ifade eden Çepni,” Tüm kadınlar sosyal demokrattır. O tencereyi kaynatan eşit dağıtıyorsa siyasette ve toplumda hakça bölüşüm adına belirleyici olmalıdır” şeklinde konuştu.


Çepni açıklamasını “Ve kadınlar” adlı şiirle sonlandırdı.

 

''Demokratik hakkımı kullandım''


Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çepni, demokratik hakkını kullandığını, görüşüyle aday olmadığını, insanların fiziki açıdan değil düşünceleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.


Projelerini harekete geçirerek bir ilki yaşatacağını, kadın siyaseti yapacağını, kendine inandığını, CHP’yi halka bütünleştireceğini, yarından itibaren ilçeleri gezeceğini, dairesel örgütlenme şekliyle projelerini mahallerde, sokaklarda anlatacağını söyleyen Çepni, kararın delegelerin vereceğini açıkladı.


''Dinimi Allah'la aramda yaşıyorum''

 

Laiklik üzerine sorulan bir soru üzerine, din ve siyaseti ayrı tutarken biz ülkemizde bu seküler yapıyı yaşayamaz mıyız? diye soran Çepni, dinini Allah’la arasında yaşadığını, siyasete alet etmediğini, imam ya da hafız olmadığını söyledi.


“Başımın örtüsüyle dimdik bir seçime girmek için yola çıktım” diyen Çepni, kendisinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle yola çıktığını, kendine bir sakıncası olmadığını söylediğini belirten Çepni,” CHP’de bütün herkesi kucaklayacak bir yapının oluşmasında bir tuğla koymak için buradayım” şeklinde belirtti.


Vişne Haber Ajandı/Duygu Yeşilgöz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları