loading
close
SON DAKİKALAR

Nurcan Taylan'dan komplo iddiası

Nurcan Taylan'dan komplo iddiası
Tarih: 11.02.2012 - 18:22
Kategori: Spor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan dopingli çıkmasıyla ilgili, komplo iddiasında bulundu

Nurcan Taylan, Dünya Şampiyonası için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve yaklaşık 8 ay çalışmalarını sürdürdüğünü anlatarak, "Antrenmanlarda dünya rekorlarına yakın dereceler çıkardım.

Dünya Şampiyonası’nda kazanacağım altın madalyanın,Londra’daki altın madalyaya eşdeğer olduğunu düşündüm. Yarışmalar yaklaştığında defalarca doping kontrolüne giriyoruz. Hiçbir kontrolden de kaçmadım. Ekim ayının 17’sindeki kontrole girdim, sonuç negatif çıktı" dedi.

İlk kontrolden 9 gün sonra tekrar doping kontrolüne girdiğini hatırlatan Taylan, şöyle devam etti: "Yine Ekim ayının 26’sındaki milli takım kampı normalde Çorum’da olmasına karşın, ailemden ayrılmak istemediğim için, erkek takımıyla birlikte Ankara’da kampa başladım.

"YARIŞMALARA BİR HAFTA KALA STEREOİD KULLANILMAZ"

Buradaki kampta kendi isteğimle doping kontrolüne girdim. Bunun sonucu pozitif çıktı. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Çünkü bu konuda en ufak bir suçum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kendimi hep koruyarak, kollayarak bu kadar madalyalar kazandım.

Hiçbir sporcu yarışmalara bir hafta kala stereoid maddesini kullanmaz. Asla böyle bir şeye tenezzül etmez. Ben de sporkariyerim boyunca böyle bir şeye tenezzül etmedim. Dünya, olimpiyat ve Avrupa rekorlarına imza atan bir sporcuyum. Benim için turnuva niteliği taşıyan bir şampiyona için asla böyle bir şeye tenezzül etmem, etmedim.

Birtakım şer güçler ve birtakım kişilerin bilgim dışında yasaklı maddeyi tarafıma verdiğini düşünüyorum. Eğer bunu da ispat edebilirsek, olimpiyatlarda yarışıp hedef koyduğum dereceleri elde etmek istiyorum. Şu an sıkıntılı günler geçiriyorum. Bu döneme alışmak gerçekten çok zor. Bu benim hak ettiğim bir sonuç değil. İnşallah toparlayacağımızı düşünüyorum."

"Kampa İstemeye İstemeye Gittim"

Milli takımın Ankara’da kamp yaptığı otele istemeye istemeye gittiğine dikkati çeken milli sporcu, "Ben kampımı Ankara’da sürdürdüm. Bu arada yapılan doping kontrollerinde hiçbir sorun çıkmadı. Ankara’da bir otelde kamp yaptık. Erkek takımı da burada kamp yapıyordu.

Kampa girdikten 3 gün sonra doping kontrolüne girdim. Benim ismim doping için geçmemesine karşın ben kendi rızamla kontrole girdim. Burada problem çıktı" diye konuştu

"Yediğim Ya Da İçtiğim Bir Şeye Atılmış Olabilir"

"Laboratuvar sonuçlarına göre 2-3 gün, benim bu ilacı aldığım gözüküyor" diyen Nurcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük bir ihtimalle birileri tarafından bana verildiğini düşünüyorum. Yediğim ya da içtiğim bir şeyin içine atılmış olabilir.

Benim suçum yok. Suçsuz olduğumu ispat edeceğimi düşünüyorum. Bu sürede inanç ve sabır gerekiyor. Çünkü ben bu spora yıllarımı verdim. Hayatımı verdim. Çocuk yaşta başladım. Çeşitli sıkıntılarla bir yerlere geldim. Kendi gücümle geldim. Umarım sorun olmaz, tekrar podyumlara dönmeyi istiyorum.."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları