loading
close
SON DAKİKALAR

Nurhak Katliamında Ölenler Anılıyor

Nurhak Katliamında Ölenler Anılıyor
Tarih: 30.05.2012 - 17:21
Kategori: Sağlık, Yaşam

Nurhak katliamı 41. yılında, Özdoğan’ın Eski Buca Mezarlığındaki mezarı başında anılıyor...

41 yıl önce çatışmada hayatlarını kaybeden Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) mensupları Alpaslan Özdoğan, Kadir Manga ve Sinan Cemgil, ölümlerinin 41. Yılında 31 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’de Alpaslan Özdoğan'ın İzmir Eski Buca mezarlığındaki mezarı başında anılacaklar.


Anma töreninde tek bayrak kullanacağı belitilerek, parti ve grup ismi belirten bayrak ve flama getirilmemesi istendi.


Nurhak Katliamı


16 Mart 1971'de Malatya Kürecik'teki Amerikan radar üssünü tahrip etmeye giden Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu'na (THKO) bağlı gruptan bir kısmı, 31 Mayıs 1971'de Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı İnekli Köyü civarında mola verdikleri bir sırada jandarma birlikleri tarafından kuşatılmış ve teslim olmayıp birliklerle çatışmaya girmişlerdi.
Civardaki köylülerce eşkıya zannedilerek ihbar edilen grup, yedi kişiden oluşuyordu: Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan çatışma sırasında öldü. Mustafa Yalçıner ağır yaralandı. Hacı Tonak ise kaçamayarak yakalandı. Metin Güngörmüş ve "hemşerim" adıyla bilinen Ahmet Erdoğan ise kaçtılar. Daha sonra 6 Haziran'da yakalanan Güngörmüş ve Erdoğan, Yalçıner ve Tonak'la birlikte THKO Davasından yargılandılar.



Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları