loading
close
SON DAKİKALAR

Nuri Pakdil hayatını kaybetti

Nuri Pakdil hayatını kaybetti
Tarih: 18.10.2019 - 14:50
Kategori: Yaşam

Yazar Nuri Pakdil hayatını kaybetti.

İslamcı yazar Nuri Pakdil hayatını kaybetti. Pakdil'in ölüm haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından "Nuri Pakdil bey Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir güzel insan daha göçtü... Mekanı cennet olsun" sözleriyle paylaştı.

Nuri Pakdil Kimdir? 

Nuri Pakdil, 1934 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İlk çalışmalarını, şiir ve deneme türlerinde Maraş'ta "Demokrasiye Hizmet" gazetesinde yayımladı. Lisedeyken "Hamle" adında bir dergi çıkardı. İstanbul'da bir haftalık dergide sanat sayfaları düzenledi.

1969 yılında "Edebiyat" dergisini ve 1972'de Edebiyat Dergisi Yayınları'nı kurdu. Edebiyat Dergisi Yayınları'nın ilk kitabı Batı Notları'dır. Edebiyat dergisi, kimi aralıklarla uzun yıllar sürdürdüğü yayınına, Aralık 1984'te ara verdi. Edebiyat Dergisi Yayınları, 1972-1984 yılları arasında 18'i Nuri Pakdil imzasını taşıyan, 45 kitap yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü. Kasım 2014'te Necip Fazıl Saygı Ödülü'nün ilkini aldı.

Yazarlığı boyunca 16 müstear isim kullanan Nuri Pakdil'in en çok tercih ettiği ise "Ebubekir Sonumut" olmuştur.

Atatürk'e firavun demişti

Pakdil 2014 yılında Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği bir röportajında Hz. Muhammed'i “Ulu Önder” olarak nitelemiş, Atatürk'ün “Ulu Önder” olarak anılmasına karşı çıkarak “Bizim tek ulu önderimiz vardır, o da Hz. Muhammed’dir” demişti.

Pakdil, röportajda "ne sağcıyım, ne solcuyum; ben sadece İslamcıyım" demişti. 

Pakdil, cumhuriyetin ilanını 'değerlerimizden kopma dönemi' olarak nitelendirmişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları