loading
close
SON DAKİKALAR

O araçlar Sağlık Bakanlığı'nın çıktı

O araçlar Sağlık Bakanlığı'nın çıktı
Tarih: 23.07.2015 - 14:12
Kategori: Gündem

İstanbul'daki CHP ve MHP il başkanlıklarının bulunduğu caddede görüntülenen aynı plakaya sahip iki aracın Sağlık Bakanlığı'na ait olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'daki CHP ve MHP il başkanlıklarının bulunduğu caddede görüntülenen aynı plakaya sahip iki aracın Sağlık Bakanlığı'na ait olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Seyrantepe'de, park halinde görülen biri otomobil diğer minibüs iki aracın plakasının aynı olması dün kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyu Meclise taşımış, İçişleri Bakanı'na araçların CHP ve MHP il başkanlıklarının bulunduğu caddede olması nedeniyle 'yasadışı dinleme mi yapılıyor' sorusunu yöneltmişti. Ancak sağlık bakanlığı, araçların Bakanın İstanbul'da kullandığı makam araçları olduğunu açıkladı.

Hürriyet'in sorusunu yanıtlayan bakanlık yetkilileri, 06 L 2750 plakasının Sağlık Bakanına ait sivil plaka olduğunu belirterek, "Güvenlik plakaları ikiz oluyor. Bakan Bey İstanbul'a gittiğinde kullandığı Audi marka makam aracında bu plaka bulunuyor. Ancak bu araç arıza yaptığı için Seyrantepe'de servise götürülmüş. O serviste kalacağı için sivil plaka bu kez; yedek makam aracı olarak tutulan Transporter marka minibüse takılmış. Plaka değişimi sırasında da o fotoğraf çekilince sanki aynı plakaya ait iki araç varmış görüntüsü ortaya çıkmış" açıklamasını yaptılar. Yetkililer, araçlardaki kişilerin koruma polisi olmadığını, ikisinin de Sağlık Bakanlığı'nın şoför kadrosunda çalışan memurlar olduğunu belittiler.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sözkonusu araçlarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltmişti:

Soru 1: CHP ve MHP İl Başkanlıklarının bulunduğu caddede bulunan ve aynı plakaya sahip olan iki araçla ilgili bir araştırma başlatılmış mıdır?

Soru 2: Aynı plakalı ve önlerinde “çakar” diye tabir edilen ışıklar bulunduran iki aracın aynı caddede bulunması beraberinde yasa dışı dinleme iddialarını da gündeme getirmiştir. Bu araçların hangi amaçla o caddede bulunduğuna dair bir açıklama bakanlığınız tarafından kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları