loading
close
SON DAKİKALAR

''o belediyeleri açıkla''

''o belediyeleri açıkla''
Tarih: 12.02.2012 - 01:41
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Alman vakıfları bağlamında CHP'li belediyelere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman vakıfları bağlamında CHP'li belediyelere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Başbakan'ın karnından konuşmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, vakit geçirmeden hemen bugün ima ettiği CHP'li belediyelerin isimleriyle birlikte bildiği her şeyi ayrıntıyı gizlemeden, atlamadan kamuoyuna açıklamasını istedi. 

Partisinin Meclis grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, önce PKK'ya kaynak aktarıldığının söylendiğini, ancak Başbakan'ın 24 saat geçmeden çark ettiğini savundu. "Lafları cımbızlamışlar, düşünün Başbakan medyadan şikayet ediyor." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan karnından konuşmaz. Sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunuyorum. Bir Başbakan karnından konuşmaz. Başbakan vakit geçirmeden hemen bugün ima ettiği CHP'li belediyelerin isimleriyle birlikte bildiği her şeyi, ayrıntıyı gizlemeden, atlamadan kamuoyuna açıklasın. Şerefli bir Başbakan'ın yapması gereken budur. Üzerine tekrar basarak söylüyorum, şerefli bir Başbakan bu konuda ne bilgi ne belge varsa gizlice benimle değil Türk halkıyla televizyonların ve basının önünde vakit geçirmeden acilen paylaşsın. Aksi takdirde şerefli Başbakan görevini ihmal etmiş olacak ve suç işlemiş olacaktır. Başbakan'ı suçüstü yakalanmanın korkusu ve telaşı sarmıştır." diye konuştu. 

Deniz Feneri e.V. soruşturmasına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Defalarca sordum, o cenahtan tık yok. Ben dayanamıyorum bir daha soracağım. Deniz Fenerindeki köstebek bakan kim Sayın Başbakan. Bir çık anlat Allah aşkına. Bir bakan köstebeklik yapar mı arkadaşlar, arama yapılacak önceden haber veriyorlar. 'Aman ha geliyorlar arama yapmaya dikkatli olun. Belgeleri imha edin.' Kim yapıyor bunu, ey şerefli Başbakan. Çık, bu konuları anlatsana, bir dinleyelim." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları