loading
close
SON DAKİKALAR

O da Yemin Etti

O da Yemin Etti
Tarih: 12.02.2012 - 01:41
Kategori: Siyaset

TBMM'nin açılışında Bdp'lileri yalnız bırakan Bengi Yıldız Meclis'e gelerek yemin etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı. İlk kez Meclis Başkanlığı kürsüsüne çıktığını anlatan Sağlam, "Zamanımızı iyi değerlendirme, zaman içinde adil söz hakkını yerine getirebilmek için birbirimizle karşılıklı saygı içinde çalışmaları yürüteceğimizi ümit ediyorum. Ayrıca, adil eleştiri ve cevap dengesiyle temiz dille konuşma konusunda arkadaşlarımızla karşılıklı anlaşacağımızı zannediyorum" dedi. 

TBMM İçtüzüğü'nde belirtilen sürelere hassasiyetle riayet edilmesini isteyen Sağlam, Genel Kurul'da bulunan Bdp Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ı yemin etmesi için kürsüye davet etti. Bodrum'daki tatil görüntüleri nedeniyle partisinin disiplin kuruluna sevk ettiği Yıldız bu davete uyarak yemin etti. Yemin ettikten sonra kürsüden ayrılan Yıldız'ı Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi tebrik etti. 

-Bdp'LİLERDEN SIRA ELEŞTİRİSİ- 

Meclis Genel Kurulu salonunda MHP'nin arkasında yer ayrılan ve bunun bir levha ile belirtilmemesine tepki gösteren Bdp İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana protesto olarak Genel Kurul salonunda komisyon için ayrılan bölüme oturdu. Bdp Grup Amiri Sırrı Sakık, adil düzenleme yapılana kadar komisyon bölümünde oturacaklarını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları