loading
close
SON DAKİKALAR

'O' kadın beraat etti

'O' kadın beraat etti
Tarih: 07.04.2016 - 13:16
Kategori: Kadın

56 yaşındaki Leyla Öncel, ‘İş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Artvin’in Arhavi İlçesi'nde ‘ÇED olumlu’ raporu iki kez iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi kapsamında inşaat sahasına yol ve köprü yapımında çalışan iş makinesinin önüne oturarak çalışmayı engellemeye çalışırken gözaltına alınan 56 yaşındaki Leyla Öncel, ‘İş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İş makinesini çalıştırarak aracın önünde duran Leyla Öncel'in yaralanmasına neden olan operatör Y.Y.'ye ise 1500 lira adli para cezası verilip ertelendi.

Kamilet Vadisi'nde 3 yıl önce yapımına başlanan ve şehir içerisinde planlanması nedeniyle tepki çeken Kavak HES projesi için daha önce verilen ÇED raporu, Rize İdare Mahkemesi tarafından iki kez iptal edildi. Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de çalışmayı mühürleyerek durdurdu.

Ancak firmanın 1’inci ÇED raporunun iptaline ilişkin itirazı üzerine Danıştay bozma kararı verdi. Firma bu karar üzerine 24 Kasım 2015 tarihinde jandarmalar eşliğinde vadiye gelerek, iş makineleri ile HES inşaat alanına yol ve köprü yapımı için çalışma başlattı. Olayı haber alan bir grup vatandaş da bölgede toplandı, çalışma yapan şirket yetkililerine tepki gösterdi.

Kendini iş makinesinin önüne attı


Jandarmanın şantiye alanına girmelerine izin vermediği gruptan Leyla Öncel, yan tarafta bulunan yaya köprüsü üzerinden koşarak karşıya geçti, kendini çalışan iş makinesinin önüne attı. Kepçe operatörüne tepki gösteren Öncel, "Mühürlü sahada çalışıyorsunuz. Suç işliyorsunuz” diyerek çıkıştı. İş makinesinin önünde oturan ve aracın kepçesine yaslanan Leyla Öncel, operatörün kepçeyi hareket ettirmesi ile yere düşerek hafif yaralandı. Öncel, jandarma ekiplerince zorla yerinden kaldırılarak gözaltına alındı.

2’nci duruşmada beraat etti

Leyla Öncel hakkında Arhavi Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘İş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçundan dava açıldı. Mahkeme 2’nci duruşmada, üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Öncel'in beraatına karar verdi. Leyla Öncel aracın önündeyken hareket ettirdiği kepçe ile yaralanmasına neden olan operatör Y.Y.'ye 24 ayda ödeme koşuluyla 1500 lira adli para cezası veren mahkeme, suç işlemeyeceğine kanaat getirdi ve hükmün açıklanmasının geri bıraktı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları