loading
close
SON DAKİKALAR

Oda TV Sanıkları 11. Kez Hakim Karşısında

Oda TV Sanıkları 11. Kez Hakim Karşısında
Tarih: 12.03.2012 - 13:22
Kategori: Gündem

Oda TV davasının 11. duruşmasında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam ediliyor...

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya; tutuklu sanıklar Hanefi Avcı, Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Tutuklu sanık Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Doğan Yurdakul ve Ahmet Mümtaz İdil mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bazı evrakların geldiğini belirtti. Başkan Ekinci, TÜBİTAK'tan istenen 5 kişilik bilirkişi listesinin geldiğini ve itiraza konu olmayan 3 kişinin tespit edilerek dava konusu imajların rapor hazırlanmak üzere gönderildiğini açıkladı.

Başkan Ekinci, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sorulan Ergenekon'a dair yazıya cevap geldiğini belirtti. Gelen cevapta ise ''Kovuşturmayı yürüten bağımsız mahkemelerin yetkisinde kalmakla beraber 'Ergenekon' yapılanması bir terör örgütü'' olduğu açıklaması okundu. Tutuklu sanık Barış Terkoğlu'nun ikametinde ele geçen MİT'e ait olduğu belirtilen dokümanların ''gizlilik'' derecesinde olduğunu açıklayan Başkan Ekinci, bu nedenle söz konusu belgelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından muhafaza altına alındığını söyledi.

Duruşma, tutuklu sanık Ahmet Şık'ın avukatı Fikret İlkiz'in ek savunma yapmasıyla devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları