loading
close
SON DAKİKALAR

Ödemiş ve Buca'da orman yangınları devam ediyor

Ödemiş ve Buca'da orman yangınları devam ediyor
Tarih: 04.07.2025 - 10:03
Kategori: Gündem

İzmir'in ilçelerinde devam eden orman yangınlarında alevler yerleşim yerlerine sıçradı, mahalleler boşaltıldı, söndürme mücadelesi sürüyor.

Ödemiş ve Buca'da orman yangınları devam ediyor: Ekipler alevlerin arasında kaldı, bazı evler zarar gördü.

İzmir'in Ödemiş ve Buca ilçelerinde orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay sondakika bilgilendirme açıklaması yaptı;

"Değerli İzmirliler, kıymetli hemşehrilerim;

Şu anda Ödemiş'teyiz. Günlerdir şehrimizin birçok ilçesinde hep birlikte yangınla mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz sahada ter döküyor; siz ise ormanlarımızın, yangın bölgesindeki yurttaşlarımızın ve hayvanlarımızın haberlerini bekliyorsunuz, elinizden geldiğince sesimizi duyurarak bize yardımcı oluyorsunuz, hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

* Ödemiş'te tüm gücümüzle yangını kontrol altına almak ve söndürme çalışmalarımız devam ediyor.

* Çeşme'deki yangını büyük oranda kontrol altına alındı, zaman zaman yaşanan alevlenmeler için ise ekiplerimiz nöbette.

* Kısıkköy Sanayi Alanı'na kadar ilerleyen yangını sabah saatlerinde önemli ölçüde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

* Aliağa, Kiraz ve Selçuk'taki yangınlar söndürüldü." dedi.

Ödemiş ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale de üçüncü gününde sürüyor. Ödemiş ilçesi Tosunlar Mahallesi Manastır mevkisi yakınlarındaki ormanda önceki gün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. İlk müdahalesi 10 dakika içerisinde yapılan yangına müdahale gece boyunca karadan devam etti. Yangın, Suçıktı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine de sıçradı. Bazı evlere sıçrayan alevler, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen yangın nedeniyle bu 2 mahallenin ardından Köseler ve Üzümlü mahalleleri de tahliye edildi. Onlarca ev ise yandı.

Günün aydınlanmasıyla birlikte alevlere uçak ve helikopterlerle havadan müdahaleye başlandı.

Buca ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında Zafer Mahallesi yakınlarında çıkıp, Gaziemir ilçesinin Kısık Mahallesi'ne de sıçrayan ve gece boyunca karadan müdahale edilen yangın sürüyor.

Saatlerdir devam eden yangında bölgede gökyüzünü duman sararken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı öğrenildi.

Öte yandan, söndürme çalışmalarında alevler karşı mücadele eden itfaiye erleri ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, yol kenarlarında ve araçlarında dinlendi.

Yangına müdahale eden ekiplerin alevler içinde kaldığı anlar cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde büyük özveriyle çalışan orman işçilerinin, arazöz içinde yoğun alevlerin arasında kaldığı ve güçlükle kurtuldukları anlar yer aldı.

Kaynak : istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları