loading
close
SON DAKİKALAR

ODTÜ'lüler rektörlük önünde toplandı: Devrimsiz şenlik olmaz

ODTÜ'lüler rektörlük önünde toplandı: Devrimsiz şenlik olmaz
Tarih: 16.04.2019 - 14:43
Kategori: Gündem

ODTÜ Rektörlüğü'nün, Devrim Stadyumu’ndaki bahar şenliğini engelleme girişimine karşı yüzlerce öğrenci rektörlük önünde bir araya geldi.

ODTÜ Rektörlüğü, bu yıl 33'üncüsü yapılması planlanan Uluslararası Bahar Şenliği için "üniversitenin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün değil" diyerek şenliği iptal ettiğini duyurmuştu.
Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından her yıl "Devrim Stadı"nda düzenlenen şenliğin iptal kararına ODTÜ'lüler tepki gösterirken çok sayıda sanatçı şenliğin iptal edilmemesini talep ederek, kendi imkanlarıyla şenliğe katılacaklarını ilan etmişti.
Öğrenciler rektörlüğün Devrim Stadyumu'nda yapılmayacak olmasını da tepkiyle karşıladı.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, açıklama yapmış, "Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Tam aksine biz UGT'li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun (TL olsa gerek) üstünde. Traktör bile istediler. Hiçbir zaman yasakçı bir tutumumuz olmadı yönetimce. Bizler sizlerden daha fazla ODTÜ'lüyüz. Mesela ben 35 senedir ODTÜ'deyim. Neyin ne olduğunu herkes kadar bilirim. Bu arada daha önce de şenlik yapılmadı ODTÜ'de" ifadelerini kullanmıştı.
ODTÜ Rektörlüğü'nün, Devrim Stadyumu’ndaki bahar şenliğini engelleme girişimine karşı yüzlerce öğrenci rektörlük önünde 'Devrimsiz şenlik olmaz' diyerek bir araya geldi.
Öğrenciler Verşan Kök'ün 'traktör' açıklamasına göndermede bulunarak hazırladıkları traktör maketini rektörlük önünde gezdirdi.
 
 
*Haber fotoğrafı: Twitter@@BesimCanZirh

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları