loading
close
SON DAKİKALAR

Oğlunu Çorlu tren kazasında kaybeden Mısra Öz: İhmallerin sebep olduğu bir faciada hükümetten hiç kimse başsağlığı dilemedi

Oğlunu Çorlu tren kazasında kaybeden Mısra Öz: İhmallerin sebep olduğu bir faciada hükümetten hiç kimse başsağlığı dilemedi
Tarih: 27.09.2018 - 12:45
Kategori: Gündem

Çorlu'da 8 Temmuz'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Arda Oğuz Sel'in annesi Mısra Öz, "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak oğlumu kaybetmenin acısını yaşarken hükümetten hiç kimsenin baş sağlığı dilememesi garip değil mi?" diye sordu.

8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde meydana gelen tren faciasında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi de yaralanmıştı. Kazada oğlunu kaybeden ve ısrarla sorumluların hesap vermesi için yetkililere çağrıda bulunan  Mısra Öz, ihmallerin neden olduğu kaza sonrası hiçbir hükümet yetkilisinin başsağlığı dilemediğini ifade etti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Öz, "Evime baş sağlığına gelen sosyal hizmetler görevlisine “Barcelona oğlum İçin başsağlığı diledi! Benim devletim nerde?” diye sorduğumda..Bir üstünü arayıp “acılı anne bize sitem ediyor” demişti oğlumu toprağa koyduğum 2. gün evimde. Ben kimseye sitem etmiyordum!" ifadelerini kullandı.

Mısra Öz'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle

"İhmallerin sebep olduğu bir faciada; ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak oğlumu kaybetmenin acısını yaşarken; hükümetten hiç kimsenin baş sağlığı dilememesi garip değil mi? Barcelona futbol akademisinin yanımda olup,üç ayrı dilde başsağlığı dilemesi kimseyi utandırmıyor mu?

Evime baş sağlığına gelen sosyal hizmetler görevlisine “Barcelona oğlum İçin başsağlığı diledi! Benim devletim nerde?” diye sorduğumda..Bir üstünü arayıp “acılı anne bize sitem ediyor” demişti oğlumu toprağa koyduğum 2. gün evimde. Ben kimseye sitem etmiyordum!

Ben daha ilk günden hissettirilen kimsesizliği dile getiriyordum! Daha bunun gibi ne çok utanç tablosu var yaşadığım! Gün gelir anlatırım.. Soruyorum şimdi!Ben hangi ülke vatandaşıyım? Bu giden 25 can hangi ülke vatandaşıydı? Sahipsiz ülkenin toprak altındaki ve üstündeki ölüleriyiz!"

Emine Erdoğan'a: Kendi vatandaşlarınıza yardım eli uzatmayı düşünüyor musunuz?

Mısra Öz, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul açılışı dolayısıyla eşi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte Newyork'a giderek 'İnsani Yardım' konulu panele katıldığını Twitter hesabından duyuran Emine Erdoğan'ın "Yardım eli uzatmamız gereken o kadar çok insan var ki, onlar için ne yapsak azdır. İnsani yardım, kredilerle değil, verdikçe çoğalan sevgi, merhamet ve vicdan duygularıyla yapılmalıdır. İşte bu nedenle ülkemiz dünyanın en çok insani yardım yapan, en cömert ülkesidir" paylaşımını alıntıladı.

Öz, Emine Erdoğan'a "Sn. @EmineErdogan ülkenizde Çorlu’da  8 Temmuz günü bir tren faciası yaşandı. 25 kişi can verdi. Bu kazada annesiz babasız kalan çocuklar içinde yada evlatlarını kaybetmiş biz anneler içinde vicdani duygunuzla kendi vatandaşlarınıza yardım eli uzatmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları