loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenciler İbranice ve Ermenice istiyor!

Öğrenciler İbranice ve Ermenice istiyor!
Tarih: 11.02.2012 - 22:40
Kategori: Eğitim

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, İbranice ve Ermenice bölümlerine geçen yıldan daha fazla talep olduğunu söyledi

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesinde geçtiğimiz yıl açılan Ermenice ve İbranice bölümlerine bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısında artış olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, geçtiğimiz yıl Edebiyat Fakültesi'nde açtıkları Ermenice ve İbranice bölümlerine ilginin geçen yıla oranla yüksek olduğunu söyledi.

Artış oranı yüzde 100

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk defa açtıkları ve halen tek olma özelliğini koruyan İbrani Dili ve Edebiyatı bölümüne ilk yıl 12 öğrencinin kayıt yaptırmasına karşılık bu yıl 28 öğrencinin bu bölümü tercih ettiğini belirten Hülagü şunları söyledi:

İbranice ve Ermenice dillerini okumak isteyen öğrenci sayısı yüzde 100'ün üzerinde bir artış gösterdi. İbrani Dili ve Edebiyatı bölümünü 28 öğrenci tercih etmiş ancak şu ana kadar 20 öğrenci kaydını yaptırmış. Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünü ise 15 öğrenci tercih etmiş. 12 öğrenci kayıt yaptırmış. Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümüne geçtiğimiz yıl 6 öğrenci, İbrani Dili ve Edebiyatı bölümüne ise geçtiğimiz yıl 12 öğrenci kayıt yaptırmıştı.

Onları tebrik ediyorum

Prof. Dr. Hülagü gençliğin gerçekçi ve realist yaklaşımını takdir etiğini belirterek şöyle devam etti: Son günlerdeİsrailileTürkiyearasında yaşanan siyasi veya askeri sıkıntılar nedeniyle bazı çevreler gençlerin özellikle İbranice bölümünü veya Ermenistan ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle de Ermenice bölümünü tercih etmeyecekleri yönünde bir öngörü içindeydiler. Ancak bu öngörünün gerçekleşmediğine şahit oluyoruz. Bu iki bölüme geçtiğimiz yıldan daha fazla talep olduğunu görmekteyiz. Bu da bize geçlerimizin günlük politikalara takılmadıklarını gösteriyor. Demek ki gençlerimiz bilimsel düşünüp, dünyaya realist bir gözle bakabiliyorlar. Bölümlerimizi seçen gençlerimizi tebrik ediyorum.

Rahatlıkla iş bulurlar

Hülagü, İbranice ve Ermenice bölümlerinden mezun olanların işsiz kalmayacaklarını umduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz, hem özel sektörde hem de kamuda rahatlıkla iş bulabilirler. Türkiye'nin hem İsrail ile hem de Ermenistan ile ticari ve kültürel ilişkileri mevcut. Bu iki dili iyi öğrenen öğrencilerimiz büyük şirketlerin ihracat veya ithalat departmanlarında veya kamuda rahatlıkla iş bulabilirler. Çünkü Türkiye'de özellikle İbranice'yi bilen insan sayısı yok denecek kadar az.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları