loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenciler ilaçlar hakkında bilgilendirildi

Öğrenciler ilaçlar hakkında bilgilendirildi
Tarih: 12.02.2012 - 00:43
Kategori: Eğitim

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, sağlık dersi kapsamında eczane ziyareti gerçekleştirdi. Öğrenciler, ziyarette ilaçlar hakkında bilgiler aldı.

Ereğli Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, hayata hazırlık dersleri kapsamında bugün eczane ziyareti gerçekleştirdi. Yaklaşık 35 öğrencinin gerçekleştirdiği ziyarette eczane sahibi Mustafa Gür, ilaçların zararları ve yararları konusunda öğrencilere bilgilendirici konuşmalar yaptı. Öğrencilerin kafalarındaki soruları da yanıtlayan eczane sahibi Gür, "İlaçları büyükleriniz anne ve babalarınız olmadan asla kullanmayın. Bilmediğiniz bir ilacı kullanmanız sizlere zarar verebilir. Ama hasta olduğunuz da doktor amcaların sizlere vereceği ilaçları kullanmanız da sizlerin sağlığınıza kavuşmanızı sağlayacaktır." dedi.

Bir Öğrencinin "Sizde balık yağı var mı? Bende var isterseniz verebilirim” demesi ise eczane sahibi Mustafa Gür’ü şaşırttı. Öğrencinin bu sözünün üzerine konuşan Gür, "O senin gelişmen için gerekli. Sende kalsın. Ne zaman istersen gel, ben sana balık yağı veririm." dedi.

Ereğli Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi müdürü Rahşan Yılmaz, "Öğrencilerimizin hayata hazırlanmaları konularında eğitici ve öğretici bilgiler veriyoruz. İlaç konusunda öğrencilerimizin bilgilendirilmesi açısından bu dersimizi uygulamalı olarak verdik. İlaçların dikkatsiz ve gereksiz kullanılmaları halinde ne tür zararlar verebileceğini anlattırmaya çalıştık. Öğrencilerimiz de kendi bildikleri ve merak ettiklerini sorarak bilgi sahibi oldular. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek." dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları