loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenciler referandumda oy kullanabilmek için ne yapacak?

Öğrenciler referandumda oy kullanabilmek için ne yapacak?
Tarih: 17.02.2017 - 12:24
Kategori: Gündem

Ailelerinden uzakta, farklı şehirlerde okuyan, 18 yaşını doldurmuş olan milyonlarca öğrenci Anayasa değişiklik referandumunda oy kullanabilmek için ne yapacak?

18 yaşını doldurmuş milyonlarca öğrenci ilk defa Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak. Peki öğrencilerin oy kullanabilmek için ne yapması gerekiyor? Oy ve Ötesi Derneği, seçmen kaydı bulunmayan öğrencilerin, kayıt olabilmeleri için yapmaları gerekenleri sıraladı.

Seçmen listeleri 18 ile 26 Şubat tarihleri arasında askıda kalacak. İlk defa oy kullanacak öğrencilerin ilk olarak secmen.ysk. gov.tr'den seçmen kaydı olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor. Seçmen kaydı bulunmayan öğrencilerin 26 Şubat'a kadar kayıt yaptırması için izlemesi gereken adımlar şöyle:

-Yurtta kalan öğrencilerin; Yurt Müdürlüğü'nden ıslak imzalı belge ve üniversiteden ıslak imzalı öğrenci belgesi,

-Evde kalan öğrencilerin; muhtarlıklardan ikametgah belgesi veya oturdukları adreste üzerlerine kayıtlı fatura ve üniversiteden ıslak imzalı öğrenci belgesi,

alarak bu belgeler ile birlikte önce Nüfus Müdürlüğü’ne sonra da İlçe Seçim Kurulu’na giderek yaptıkları işlemleri onaylatmaları gerekiyor.

-Tanıdığı veya akrabasının yanında kalan öğrencilerin ise evinde kaldığı kişiyi de yanına alarak İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne sonra da İlçe Seçim Kurulu’na giderek yaptıkları işlemleri onaylatmaları gerekiyor.

Son tarih 26 şubat!





Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları