loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenciler tarikatlara emanet

Öğrenciler tarikatlara emanet
Tarih: 19.07.2019 - 10:41
Kategori: Eğitim

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Üniversite tercihlerini yapacak öğrencilerin sonraki sınavı ise barınma sorunu. Yaklaşık 53 bin yükseköğrenim öğrencisi bulunan Aydın’da 14 devlet yurdu var. Bu yurtlarda ise 4 bin 182 kız, 2 bin 338 erkek olmak üzere 7 bin 570 kişi kalabiliyor....

Kentte öğrencilerin barınma sorununa ilişkin Cumhuriyet'e açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, “Bu sorun hiçbir şekilde cemaatlere, derneklere, vakıflara ve tarikatlara bırakılmayacak derecede önemlidir. Barınma sorunu devletin birinci derecede sorunu olmalıdır. Devlet eliyle çözüme kavuşturulmalıdır” dedi. Devlet yurtları, özel yurtlar ve dernek-vakıf-tarikat yurtları arasındaki fiyat farklılıklarının altını çizen Özdemir, kentte özel yurtlarda yıllık ücretlerin 7 - 8 bin TL civarında olduğunu, tarikat yurtlarında ise ücretin yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Merdiven altı yurtlar

Kentte kaçak, merdiven altı ve denetimi yapılmayan öğrenci yurtların olduğunun söyleyen Özdemir, “Yakın zamanda hepimiz tarafından bilinen ve gözlerimizin önünde meydana gelen Aladağ’daki yurt yangını bunun gerçeğidir. 11 yavrumuz ve toplamda 12 kişi yangında yanarak feci bir şekilde can vermişti. Bunun bir benzerinin Aydın ilinde yaşanmasına ramak kaldı. Yaklaşık 50’ye yakın öğrencinin kaldığı yurdun çatı katında yangın çıktı. O semtte yaşayan duyarlı vatandaşların çığlık sesleri ile son anda facianın yaşanmasının önüne geçildi. Yurdun kaçak olduğunu, yaptığımız görüşmeler sonucunda öğrendik. Yurdun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kayıtlarında olmadığı ortaya çıktı” dedi.

Kaçak yurtların açılması ve buralarda öğrencilerin kalmasına göz yumulmasının yerel yöneticilerin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Özdemir, valiliğe çağrıda bulunarak “Aydın ilinde kayıt dışı, kaçak ne kadar cemaat, dernek ve vakıf ve tarikat yurtları varsa bunu açıklamalıdır. Bu kaçak yapıların kapısına kilit vurulmalıdır” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları