loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenciler Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi yapılmasına karşı: 'Yıldız Teknik bizimdir'

Öğrenciler Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi yapılmasına karşı: 'Yıldız Teknik bizimdir'
Tarih: 03.08.2019 - 11:29
Kategori: Gündem

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi yapılması projesine karşı çıkan öğrenciler seslerini yükseltiyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsüne yapılacağı duyurulan millet bahçesinin ihale tarihi 5 Eylül olarak açıklandı. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri millet bahçesi kararına karşı olduklarını belirterek, "Yıldız Teknik Üniversitesi biz üniversitelilerindir, üniversite içerisine yapılacak her hamlede de söz hakkı bizimdir" açıklamasında bulundu.

Twitter'da 'Yıldız Teknik Bizimdir' (@ytubizimdir) isimli hesaptan duyuru yapan öğrenciler 4 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'nda düzenleyecekleri foruma çağrı yaptı. 

Millet bahçesine karşı 'Yıldız Teknik bizimdir' diyen öğrencilerin açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde, rektörlük tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsüne yapılacağı duyurulan Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi 5 Eylül olarak açıklandı. Davutpaşa Kampüzüne yapılması planlanan Millet Bahçesi duyurulduğu andan itibaren biz öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Topladığımız imzalar, verdiğimiz dilekçeler görmezden gelinerek üniversitenin asıl öznesi olan oğrenciler yok sayılmaya çalışıldı. Üniversitemizin her karışına yapılacak müdahalenin biz öğrencilerin yararına ve taleplerine dair olması gerekirken "belli koşullarda belli kişilere" açık olacağı söylenerek kimlerin hangi koşulda girebileceği ile ilgili bilgi verilmemesi, durumu güvensiz hale getirmekle birlikte belirsizliğe sürüklemektedir. Proje peyzaj düzenlemesiyle kalmayıp Davutpaşa Kampusünü rant ve talana açarak kampüs hayatını derinden etkileyecek olması kampüs yaşamını tehdit altına alarak üniversitenin özerk yapısına zarar vermektedir. Bugün üniversitelere yapılan saldırıların hepsi kendisini aynı biçimde YTÜ'de göstermektedir. İstanbul Üniversitesi'nde üniversitelerin bölünmesi, ODTÜ' de doğayı katlederek öğrencilerin yaşam alanının öğrencilere sormadan değiştirilmesi Davutpaşa Kampüsüne Millet Bahçesi projesi olarak yansımaktadır. Biz öğrenciler yaşam alanımıza, kampüsümüze sahip çıkıyoruz. Kampüs içerisinde güvensiz koşullarda yaşamak istemiyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi biz üniversitelilerindir, üniversite içerisine yapılacak her hamlede de söz hakkı bizimdir, öğrencilerindir. Tüm öğrencileri yaşam alanını, kampüsünü savunmaya, birlikte neler yapabileceğimizi konuşmaya 4 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de Abbasağa'da foruma çağırıyoruz. 2 yıl önce "Yıldız külliye olmayacak" sözleriyle Yıldız Kampüsüne sahip çıktıysak bugün de aynı inanç ve kararla 'Yıldız Teknik bizimdir' diyerek kampüsümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları