loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencilerden alternatif yaz kampı!

Öğrencilerden alternatif yaz kampı!
Tarih: 22.06.2012 - 15:05
Kategori: Seyahat

Üniversiteliler ve liseliler, 30 Haziran- 6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Kolektif Yaz Kampı’nda buluşacak...

Yorucu bir senenin ardından üniversiteliler ve liseliler, 30 Haziran- 6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Kolektif Yaz Kampı’nda, İzmir’in Dikili ilçesindeki Sotes Tatil Köyü’nde buluşmaya hazırlanıyor. 

Gençliğe sıkıştırıldığı popüler eğlence kültürünün dışında paylaşarak ve üreterek de eğlenmenin mümkün olduğu bir alternatif tatil imkanı sunan Kolektif Yaz Kampı, bu yıl önceki altı kampın deneyimiyle bir adım daha ötesini hedefliyor. 

Atölye üretimlerinin niteliğinin ve çeşitliliğinin artırılmasının yanı sıra bu yıl kampa katılım daha şimdiden 6. Kolektif Yaz Kampı’nı aşmış durumda.

Özgürlük temasıyla yola çıkan 7. Kolektif Yaz Kampı ‘denizin ardındaki özgürlüğe’ ulaşmayı hedefliyor. Kolektifler, 7. Kolektif Yaz Kampı’yla İzmir’den Türkiye’ye bir özgürlük rüzgarı estirmeyi ve sadece popüler eğlence kültürüne değil, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın haremlik selamlık kamplarına da bir alternatif oluşturmayı hedefliyor.

Paylaşmanın ve dayanışmanın tadını kamp boyunca çıkaracak üniversiteliler ve liseliler kurulan yirmiyi aşkın atölyede paylaşarak, üreterek ve öğrenerek eğlenecekler. Üretmenin ve paylaşmanın eşsiz örneğini sunan atölyeler, tüketmekten başka bir şey vaat etmeyen eğlence kültürünü silip atarken kampın son akşamı atölyelerin ürettikleri sahne alarak doyumsuz bir gece yaşatacak.

Atölyeler konularında uzman olan aydın, sanatçı ve akademisyenlerce yürütülüyor. Bu kapsamda Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’ndan Mahşeri Cümbüş’e, Sırrı Süreyya Önder’den Kardeş Türküler’e, Yüksek Aksu’dan Özcan Alper’e, Cezmi Ersöz’den BabaZula’ya, Bajar’dan Düşbaz’a, Penguen çizerlerinden BKM Mutfak oyuncularına kadar birçok isim önceki kamplarımızda yer aldı.

Sanatın özgürlük sesinin dalgaların özgürlük çığlığıyla birleşeceği kampımızda her akşam yapılacak konserlerle öğrenciler müziğin tadını çıkaracak. Konserlerin yanında tiyatro ve dans gösterileri sergilenerek her akşam dolu dolu geçirilecek. Sahneden sonra başlayacak film gösterimlerinde ise bazıları filmin oyuncu ya da yönetmenlerinin de katılımıyla olmak üzere birçok film sabaha kadar öğrencilerle buluşacak.

Kamp boyunca gerçekleştirilecek söyleşilerde ise gündemde olanlardan kültür-sanata, bilimsel konulara, felsefeye dair kapsamlı tartışmalar yapılarak bilgi aktarımı sağlanacak. Bu söyleşilere aydınlar, sanatçılar, köşe yazarları ve akademisyenler katılacak.

Atölye Programı:

Temel ve Belgesel Fotoğrafçılık Atölyesi: Bilgi Üniversitesi’nde basın fotoğrafçılığı dersi veren, Ünifotofest’in genel koordinatörü ve Galata Fotoğrafhanesi kurucusu Yücel Tunca ile gerçekleştirilecek.

Sinema Atölyesi: Senaryo, kurgu, teknik/çekim gibi başlıklara bölünecek atölye yürütücülüğünü Bilkent Üniversitesi’nden Ahmet Gürata gerçekleştirecek. Atölyenin şu anki kesinleşen konuklarından bir diğeri ise yönetmen Özcan Alper.

Stop-motion ve timeplace Atölyesi: Alper Fidaner ve Emrah Dönmez yürütecek.

Video Eylem Atölyesi: Kara Haber Video Eylem Atölyesi’nden Oktay İnce ve Alper Şen’le yürütülecek.

Evrim Atölyesi: Prof. Dr. Aykut Kence ve Prof. Dr. Melahat Kence tarafından yürütülecek.

Karikatür Atölyesi: Bayan Yanı Dergisi çizeri İpek Özsüslü tarafından yürütülecek.

Dağcılık Atölyesi: MSGSÜ Dağcılık Kulübü eşliğinde platform tırmanışları gerçekleştirilecek.

Şiir Atölyesi: Oyuncular Altan Gördüm ve Turgay Tanülkü’nün katılımıyla gerçekleşecek.

Ritim Atölyesi: Ritim-Art yürütücülüğünde yapılacak.

Tiyatro Atölyesi: Oyuncular Ceren Moray ve Barış Atay ile Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’nun yürütücülüğünde iki ayrı tiyatro atölyesi gerçekleştirilecek.

Dans Atölyesi: Dansçı Milton Lopes tarafından yürütülecek.

Medya Atölyesi: Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte hak haberciliği, basın özgürlüğü gibi başlıklarla yürütülecek.

Pantomim Atölyesi

Akapella Atölyesi

Kukla Atölyesi

Halkoyunları Atölyesi

Heykel Atölyesi

Çizgi roman Atölyesi

Resim Atölyesi

Söyleşiler:

Sanat Tartışması: Sanata yönelik baskıların arttığı günümüzde sanatın özgürlüğünü katılımcılarımız Altan Gördüm, Barış Atay, Turgay Tanülkü, Ceren Moray gibi oyuncularla konuşacağız.

Adalet: Akademisyen Mehmet Karlı ve avukatlarla üniversiteliler adalet kavramını tartışacak.

Kadınlar Dilek Alıcıoğlu Cömert eşliğinde kadın bedeninin özgürlüğünü sorgulayan interaktif bir tartışma gerçekleştirecek.

Film Gösterimleri:

Entelköy Efeköy’e karşı filminin ardından filmin oyuncularından Emin Gürsoy’la söyleşi yapılacak.
Ayrıca Can Dündar’ın Delikanlım İyi Bak Yıldızlara adlı belgeselinin özel gösterimi yapılacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları