loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencilere Fethullah Gülen sınavı

Öğrencilere Fethullah Gülen sınavı
Tarih: 15.05.2012 - 13:53
Kategori: Eğitim

Amasya’da bir dershanede yaklaşık 600 öğrenci, Fethullah Gülen’in yazdığı “Sonsuz Nur” kitabından sınava sokuldu...

Amasya’da bir dershanede yaklaşık 600 öğrenci, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle, Fethullah Gülen’in yazdığı “Sonsuz Nur” kitabından sınava sokuldu.

Amasya’da Suluova Ahi Dershanesi’nde yaklaşık 600 öğrenciye, Fethullah Gülen’in yazdığı “Sonsuz Nur” kitabına ilişkin sınav yapıldı. Üstelik sınav , Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle gerçekleştirildi.

Önce kitap dağıtıldı, sonra sınav yapıldı
Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Menekşe’nin haberine göre, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Sulova Ahi Dershanesi’nin yönetici ve öğretmenlerinin kurduğu Amasya Eğitim Gönüllüleri Derneği (AGED), öğrencilere Fethullah Gülen’in yazdığı Hazreti Muhammed’in hayatının anlatıldığı “Sonsuz Nur” kitabını dağıttı. Kitabın dağıtıldığı ilköğretim kategorisinde 175, ortaöğretim kategorisinde 286, yükseköğrenim kategorisinde ise 135 olmak üzere toplam 596 öğrenciye, geçen hafta sonu Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle Suluova Ahi Dershanesi ve Ticaret Meslek Lisesi’nde bu kitaptan sınav yapıldı. Dershane yetkilileri, sınavın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle yapıldığını, sınavın öğrencilerin peygamberin hayatı ile ilgili eksikliklerini göstermek, öğrencilerin peybamberi ne kadar tanıdığını ölçmek için yapıldığını savundu.

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Cumhur Koca, “Eğitim bilimsellikten de, laiklikten de, fırsat eşitliğinde de uzaklaştırılmıştır. Cemaat ne derse o olmakta. Eğitim sisteminin ne hale getirildiğine çarpıcı bir örnek bu” dedi. Eğitim-İş Amasya Şube Başkanı Orhan Erkan da bu durumun kabul edilir olmadığını söyledi. Erkan, “Atatürk ve ilkelerine tahammül edilmeyen, bilimsellikten uzak, dayatma ile yasaları da yok sayarak hareket ediyorlar” diye konuştu.

Sol Portal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları