loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencilere Motivasyon Desteği

Öğrencilere Motivasyon Desteği
Tarih: 12.02.2012 - 00:22
Kategori: Yerel

Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, Sultanbeyli Belediyesi ve Çözüm Dershanesi işbirliği ile düzenlenen seminerde Sultanbeylili öğrencilerle buluştu.

Uluslararası NLP Trainer sertifikasına sahip, Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, üniversite sınavları öncesi Sultanbeylili öğrencilere motivasyon semineri verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Baran, üniversite sınavları öncesinde aday öğrencileri motive etmeye yönelik hızlı okuma, zamanı iyi kullanma, stres ve gerginlik gibi konuları ele aldı.

“Engel diye bir şey yok” 

Baran, “Engel diye birşey yok, kişi isterse her şeyi başarabilir. Başarı ya da başarısızlık bizim olaylara nasıl baktığımıza bağlıdır. Yeter ki, hedefe motive olsun. Günümüz öğrencileri zaman ya da imkânsızlık gibi aslı olmayan konulardan şikâyet ederler.” dedi ve Adnan Kahveci’nin bir dağ köyünde imkânsızlıklar içerisinde, inanarak çalışması sonucu ÖSS birincisi olduğunu hatırlattı.

 Konuşmasını örneklerle pekiştiren Ziya Baran, “Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali, aslında antrenmanı hiç sevmezdi, ama antrenman yaparsa başarıya ulaşacağı bilinciyle çok çalıştı.” dedi ve hedefe odaklanmanın başarının ön koşulu olduğunu söyledi.

Baran, sınava girecek adaylara kısa süreleri kaldığını hatırlatarak bu süreci çok iyi kullanmaları gerektiğini belirtti. “Hayatlarınızdan sizi meşgul eden tüm arkadaşları, TV, internet gibi çalışmalarınıza engel olacak her şeyi kaldırmalısınız.” diyen Baran, stres ve gerginlik yapmadan zamanı bol soru çözerek, iyi kullanmaları gerektiğini söyledi ve pozitif düşünmenin önemine değindi.

İnteraktif ve keyifli geçen seminerde Baran, öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları