Türkiye'de laiklik tartışmaları yaşanırken Mersin'de yeni bir skandal ortaya çıktı
Mersin'deki bir imam hatip ortaokulunda yeni bir skandal yaşandığı anlaşıldı. Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu’ndaki
Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde öğrencileri sıraya sokup içinde Hz. Muhammed'in sakalının olduğu iddia edilen bir kavanozu öptürdüler.
BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre; Öğrenciler sıraya girerek ve salavat getirerek okul müdürünün elinde tuttuğu sakal-ı şerifi öptüler.
Laiklikle bağdaşmayan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin en dikkat çekici olanı, Selahattin Eyyübi İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşti. Her okulda olduğu gibi yönetici ve öğrencilerin konuşmalarıyla başlayan etkinlik, sonunda bir cam fanusun içindeki sakal-ı şerifin öğrencilere öptürülmesiyle son buldu.
Okul Müdürü Kenan Güven, Mersin'deki Şair Nabi Camii imamı Hüseyin Bağan'ın getirdiği ve içinde Hz. Muhammed'in sakalı olduğu iddia edilen bir kavanozu elinde tutarak öğrencilere öptürdü. Bu sırada öğrencilerin salavat getirdiği görüldü. Mersin Müftülüğü, ilde sadece iki camide söz konusu emanetin bulunduğunu açıklarken, okullarda böyle bir etkinlik yapılmadığını iddia etti. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.
ETİKETLER : türkiye gerçeği, vişne haber ajans, vişne ajans, istanbul gerçeği, türkiye haberleri, son dakika haberler, istanbul haberleri, sondakika, Öğrencilere salavatla sakal öptürdüler!, mersin, salavat, sakal-ı şerif, öğrenci, müdür, Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu, Kutlu Doğum Haftası