loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencileri gizlice Ensar’ın etkinliğine götürmüşler

Öğrencileri gizlice Ensar’ın etkinliğine götürmüşler
Tarih: 15.10.2018 - 09:15
Kategori: Eğitim

Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğrencileri, ailelerinden habersiz bir şekilde Ensar Vakfı’nın seminerine götürüldü. Seminerin gerçekleştiği salondan çıkmak isteyen öğrenciler, engellemeyle karşılaştı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ensar Vakfı ile imzaladığı işbirliği anlaşmasının, “Eğitim hizmetleri yalnızca kamu görevlilerince yürütülebilir” gerekçesiyle iptal edilmesine karşın Kırklareli’nde bulunan Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğrencilerinin vakfın etkinliğine zorla götürüldüğü ortaya çıktı. Okulların etkinliklere katılacak öğrenciler için velilerden izin alınması zorunluluğu dikkate alınmayarak onlarca öğrenci ailelerinden habersiz Ensar’ın düzenlediği, “Moral-motivasyon” konulu seminere taşındı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Seminerin gerçekleştiği salona girene kadar nereye götürüldüklerini bilmeyen öğrenciler, ev sahibinin Ensar Vakfı olduğunu öğrenince salondan çıkmak istedi. Adı Karaman’daki öğrenci yurtlarında 45 öğrenciye yapılan istismar ile anılan vakfın seminerini izlemek istemediği için salondan çıkmak isteyen öğrenciler, sorumlu idarecilerin ve öğretmenlerin engellemesiyle karşılaştı. Öğrencilerin seminere götürülmesi sürecinde velilerden izin talep etmeyen idareciler, salondan çıkmalarına izin vermedikleri öğrencilerin etkinliğin sonuna kadar salonda kalmasını istedi.

‘Ensar’la ortaklığını kabul etmiyoruz’

Seminere katılacak öğrencilerin velilerinden izin alma şartının yönetmelikle belirlendiğine dikkat çeken Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği, okul idaresinin ailelerin bilgisi olmaksızın öğrencileri Ensar’ın etkinliğine götürmesine tepki gösterdi. Ensar ile MEB’in arasındaki protokolün yargı kararıyla durdurulduğunu anımsatan sendika, “Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yargı kararına karşın Ensar’la ortak iş yapmasını kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Okul aidatı ve temizlik parası gibi konular için velilere yazı gönderildiğini vurgulayan Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği, “Çocuğunuzun Ensar Vakfı’nın düzenleyeceği eğitime katılmasına izin veriyor musunuz?’ diye velilere yazı gönderseydiniz kaç öğrenci velisi size izin verecekti?” diye sordu. Sendika, şu açıklamayı yaptı: “Okullarımızın, öğrencilerimizin bazı cemaat, vakıf ve derneklerin karanlığına itilmesini istemiyoruz. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve eğitim emekçilerini hep birlikte okullarımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları