loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencilerin Yüzü Gülecek

Öğrencilerin Yüzü Gülecek
Tarih: 18.02.2012 - 17:46
Kategori: Eğitim

Onur Aydın ve Anıl Erdem, iki genç arkadaş. Bir araya gelip '1Silgi1Kalem' adlı sosyal sorumluluk projesine öncülük etmeye başladılar

Bunun için önce birsilgibirkalem.org adlı web sitesi kurdular. Şimdi 7 kişilik bir ekiple çalışıyorlar. Ne mi yapıyorlar? Onlar ülkemizde ihtiyaçlarını karşılayamayan ilk ve ortaöğretim kurumlarına yardım ediyorlar. 

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın onlara verdiği kodlar (MEBBIS kodu) ile okullarını sisteme kaydediyor. Daha sonra okullarının eğitimle ilgili gereksinimlerini ve bu ürüne neden ihtiyaç duyduklarını anlatan açıklama yazıyorlar. Bu istekler sitede yayınlanıyor. Bağışta bulunmak isteyen kişi veya kurumlar da siteye üye oluyor. Okulların isteklerini inceleyip bağışta bulunacakları ürüne karar veriyor ve bunu açıklıyorlar. Sonra da satın alıp okullara kargo ile yolluyor.

Okul, bağışı nasıl kullandığını gösteriyor

Ürünleri alan okullar, bunları kullanırken öğrencilerin fotoğrafını çekiyor ve teşekkür mektubu gönderiyor. Site de onları sisteme giriyor. Böylece kişi ya da kurumlar, yaptığı bağışın yerine ulaştığını ve nasıl kullanıldığını görmüş oluyor. Okul, bağışın nasıl kullanıldığını belirtmezse bir daha istekte bulunamıyor. 

Bugüne kadar 6500 okula duyuru yapmış. Sistemde kayıtlı 172 okul var. Bu okullar toplamda 125 istekte bulunmuş, 55 tanesi karşılanmış. Sitenin şu anda 595 kayıtlı bağışçısı bulunuyor. En çok defter, kalem gibi herkesin bütçesine uygun ürünler talep görüyor. Bağışın büyüklüğü ya da küçüklüğü hiç önemli değil.

Eğer bu sistemle okullara yardım etmek istiyorsanız bir paket A4 kağıt ya da futbol topu bile alabilirsiniz. İsteyen dizüstü bilgisayar da alabiliyor. Deloitte Eğitim Vakfı, Muji Türkiye gibi kurumlar önemli bağışçılar arasında. Bireysel bağış yapanlar ise isimlerini gizlemeyi tercih ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları