loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencisini kaçıran öğretmene 52.5 yıl hapis istemi

Öğrencisini kaçıran öğretmene 52.5 yıl hapis istemi
Tarih: 13.02.2012 - 06:20
Kategori: Yerel

Polat hakkında 52.5 yıla kadar hapis...

Merkez Yıldırım İlçesi Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda görevli Seyfettin Polat, aşık olduğu öne sürülen 8’inci sınıfa giden öğrencisi S.K.’yi, geçen temmuz ayında cep telefonu ile arayarak karnesini alması için okula çağırdı. Seyfettin Polat, öğrencisi ile buluştuktan sonra akşam saatlerinde S.K.’nin evini telefon ile arayıp kızının hayatından endişe eden annesi Ümmü Gülsüm K.’ye, "Kızınızı seviyorum. Onunla evleneceğim. Beni anlayışla karşılamanızı diliyorum. Birlikte kaçıyoruz. Eşimden boşanıp onunla nikah yapacağım. Sakın polise şikayet etmeyin. İyi olmaz. O artık benim helalim olacak" dedi.

Kızının hemşehrisi olmaları nedeniyle ailece görüştükleri kendisinden 24 yaş büyük olan öğretmeni tarafından kaçırıldığını öğrenince paniğe kapılan Ümmü Gülsüm K., eşi Neşet K.’ya telefonla haber verdikten sonra polise gidip şikayetci oldu. Öğrencisini kaçıran Seyfettin Polat, arandığını öğrenince S.K.’yi gece yarısı evinin önüne bıraktı.

Polis aradığı Seyfettin Polat’ı bir gün sonra yolda yürürken yakaladı. Verdiği ifadede beden eğitim dersinde tekvando öğrenttiği öğrencisinin kendisine aşık olduğunu yanına gelip kendisini kaçırmasını istediğini bunu kabul etmeyince ailesine teslim ettiğini söyledi. Mahkemeye çıkartılan Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

52.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, öğrencisi S.K.’yı kaçırdığı iddia edilen öğretmen Seyfettin Polat hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonunda savcılık, Seyfettin Polat hakkında, ’Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 37.5 yıl, ’Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan ise 15 yıla kadar olmak üzere toplam 52.5 yıl hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Öğrencisini kaçırdığı iddia edilen Seyfettin Polat’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları