loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmen açığı ile atamalar arasında uçurum var!

Öğretmen açığı ile atamalar arasında uçurum var!
Tarih: 11.12.2018 - 12:56
Kategori: Eğitim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in öğretmen atamalarına ilişkin verdiği soru önergesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırıldı.

Bakan Selçuk, maksimum aylık 1300 Türk Lirasına çalıştırılan ve çalıştıkları gün sayısına göre ayda en fazla 20 gün sigortalı gösterilen, kölelik düzeni olarak adlandırılan ücretli öğretmenlik sisteminin uygulamadan kaldırılıp kaldırılmayacağını sorgulayan Şevkin’e, “Ücretli öğretmenlerimizin ücretlerinin de iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar yapılmaktadır” şeklinde yanıt verdi.

Şevkin, verdiği soru önergesinde “Milli Eğitim Bakanlığı’nın son açıklamasına göre 20 bin öğretmenin atanması başvuru sayısına göre oldukça yetersizdir. Ayrıca toplamda 2 dakika süren mülakat sistemiyle atamaların gerçekleşmesi öğretmen adayları arasında tepkiye yol açmaktadır” demiş ve Türkiye’deki öğretmen açığı ile Şubat ayında atanacak öğretmen sayısındaki uçurumu sorgulamıştı.

"SORUN ÇÖZÜLEMEYECEK GİBİ…"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sorulara verdiği yanıtla da sorunun çözümünün mümkün olmadığını ifade etmiş oldu. Selçuk, verdiği yanıtta “Öğretmen açığı 97 bin 31’dir. Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı Şubat ayında 20 bin öğretmenin atanması planlanmış olup söz konusu bu atamaya ilişkin takvim, Bakanlığımızın internet sayfasından yayınlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Sözleşmeli öğretmen atamalarındaki mülakat usulsüzlüğü iddialarını da geçiştiren Bakan Selçuk, bu soruya da yönetmeliklerle yanıt verdi.

KANAYAN YARA!

CHP Milletvekili Şevkin, yanıtların, atamaların ve uygulamaların yetersizliğine vurgu yaparak, “Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen öğretmen atamaları, yüz binlerce gencimizin geleceğinden endişe etmelerine neden olmaktadır” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları