loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenler, 1 Ekim'de Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı Anıtkabir'e yürüdü

Öğretmenler, 1 Ekim'de Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı Anıtkabir'e yürüdü
Tarih: 01.10.2022 - 20:54
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı, Eğitim-İş Sendikası üyesi binlerce öğretmen Ankara'da Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı 1 Ekim 2022 Cumartesi günü yürüyüş gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Sendikası üyesi öğretmenler mesleğin onuruna saldırı niteliğindeki sözde meslek kanunun geri çekilmesi, öğretmene saygı, öğretmene yakışır kanun, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine insan onuruna yakışır ücret talebiyle Ulus’taki ilk Meclis binasının önünden Anıtkabir’e yürüdü.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık binlerce Eğitim-İş üyesi, Ulus’ta ilk Meclis binası önünde bir araya geldi. 

“Dikkat dikkat öğretmen konuşuyor”, “Öğretmene saygı istiyoruz”, “Çapulcu değiliz öğretmeniz biz”, “Öğretmene parmak sallanmaz/uzmanlığım diplomam haksızlığa susamam”,  “Ayrışma değil dayanışma/öğretmeniz uzmanız ayrışmaya karşıyız”,  “Saraylarda değil alanlardayız”, “Başöğretmen Atatürk bu kanun nankörlük”, “Çocuklarımıza ülkemize geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganları eşliğinde kortej oluşturdu. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı sendika başkanları ve Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay ve MYK üyeleri öncülüğünde, coşkulu kitle Anayasal hakkı olan basın açıklaması ve yürüyüş yapma özgürlüğümüz emniyet güçleri tarafından engellenmek istendi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, burada yaptığı konuşmada, “Kendi evimizin önünde bize çelik barikat kurdular, Milli Eğitim Bakanlığına, yani evimize gitmemize engel oldular. O gün size açın yolumuzu evimize gidelim dedik, bugün buradan diyoruz ki, açın yolumuzu Atamıza gidelim. Ne çelik barikat, ne polis engellemesi bize geri adım attıramaz. Açın yolumuzu, Atamıza gidelim” diye seslendi.

Kitle yapılan görüşmeler sonrası Anıtkabir'e yürüdü ve Atatürk'ün huzuruna çıktı.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları