loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenler, 1 Ekim'de Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı Anıtkabir'e yürüyecek!

Öğretmenler, 1 Ekim'de Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı Anıtkabir'e yürüyecek!
Tarih: 20.09.2022 - 10:27
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş Sendikası, tüm sendikalara, kamu çalışanlarına Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı 1 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak yürüyüşe çağırdı.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay yaptığı açıklamada;

"Yoksulluk sınırıyla öğretmen maaşı arasındaki fark 2002'de %18’lerdeyken,bugün %50’yi geçmiş durumda. Açlık sınırındaki maaşlarıyla ev kirasını ödemekte dahi zorlanan eğitim emekçileri tükenişi derin bir yoksulluğu yaşıyor. #ogretmenlergecinemiyor meslek onurunu geri istiyor!

ÖMK, yalnızca mesleğimize değil, Cumhuriyetin aydınlanma devrimlerine,onun önderi Başöğretmenimize de saldırıdır. Öğretmenlik mesleğine ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği aydınlanma devrimine sahip çıkan herkese çağrımızdır: 1 Ekim’de, 1. Meclis önünden, Anıtkabir’e gerçekleştireceğimiz Büyük Öğretmen Yürüyüşümüzde gelin hep birlikte olalım.

Biz eğitimde liyakat, öğretmenlerimiz için saygı, öğretmenlik için itibar; öğrencilerimiz için laik,bilimsel,eşit, çağdaş, kamusal eğitim istiyoruz. Gelin, 1 Ekim'de, saat 11.00’de, 1. Meclis önünden Anıtkabir’e birlikte yürüyelim!"

Eğitim-İş Sendikasından yapılan çağrıda;

"Öğretmenlik Meslek Kanunu ve açlık sınırındaki ücretlere karşı tüm eğitim emekçilerini 1. Meclis önünden Anıtkabir’e yapacağımız yürüyüşe çağırıyoruz.
1 EKİM 2022 Cumartesi
Saat:11.00
#sendikalarortakeyleme
#buyukogretmenyuruyusu" denildi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları