loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenlere aşı uygulaması başladı: İlk aşıyı Bakan Ziya Selçuk oldu

Öğretmenlere aşı uygulaması başladı: İlk aşıyı Bakan Ziya Selçuk oldu
Tarih: 24.02.2021 - 10:27
Kategori: Eğitim

Öğretmenlerin koronavirüse karşı aşılanma süreci başladı.

Koronavirüs salgınına karşı aşılama 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarıyla başlamıştı. Aşılama yaş gruplarına göre devam ederken 1 Mart'ta yüz yüze eğiitimi başlaması öncesinde öğretmenler de aşılanmaya başlandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum'un Sungurlu ilçesinde Arifegazili İlkokulunda aşılama sürecinin startını verdi. Kendisi de aşı olan Selçuk açıklama yaptı.
Selçuk'un açıklamaları şöyle:
"Öğretmenlerimizle ilgili aşılamanın şubatın son haftasında gündeme geleceğini konuşmuştuk. Bugün öğretmenlerimizle beraber aşımın ilk dozunu oldum. Aşı tedarik süreciyle ilgili Sağlık Bakanlığı planlamayı yapıyor. Biz kendilerine 1 milyon 259 okul çalışanımızın listesini geçtiğimiz haftalarda iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi e-nabız ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler. Daha sonra da kendi istedikleri şekilde randevu sistemi oluşuyor ve o randevuya bağlı olarak aşıların ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz için de aynı şekilde uygulama söz konusu olacak. 
Salgın sürecinin başından beri tüm okullarımız TSE'nin belirlediği standartalra göre hazırlığını yaptı. Hiçbir temizlik malzemesi sıkıntısını yaşamadan bu süreci yürütebiliriz. Okullarımız hazır. 
Dünyada aşılama yeni başlıyor, birçok ülke okulunu açmaya yeni başladı ama hiçbir ülkede tüm öğretmenlerin aşılandığı bir durum söz konusu değil."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları