loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenlerimiz teröre karşı dimdik ayakta

Öğretmenlerimiz teröre karşı dimdik ayakta
Tarih: 12.02.2012 - 20:02
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, kaçırılan öğretmenlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerle ilgili olarak internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada terörün bir insanlık suçu olduğunun altı çizilirken bu insanlık suçuna karşı başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim camiasının dimdik ayakta duracağı kaydedildi. Tek amacı çocuklara eğitim vermek olan öğretmenlere karşı artan eylemler nefretle kınanırken, öğretmenlerin çocuklara dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan insan hak ve özgürlüklere saygı göstermeyi ve demokrasiyi içselleştirmeyi öğrettikleri de vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazılı açıklaması şu satırlarla sona erdi;

"Ayrım gözetmeksizin bu ülkenin bütün güzel çocuklarına sevgisini, şefkatini, bilgi ve tecrübesini aktaran öğretmenlerimiz, koşullar ne kadar ağır olursa olsun öğrencilerinin yolunu aydınlatmaktan bir an bile geri durmayacak, bu uğurda gösterdikleri çabadan asla vazgeçmeyeceklerdir.

Halkımızın güvenliğinin ve vatanın bütünlüğünün korunması amacıyla her türlü terör faaliyetleri ile kararlılıkla mücadele eden güvenlik güçlerimize, bilgisiyle, kalemiyle, sevgisi ve şefkatiyle destek veren değerli öğretmenlerimize her zaman minnettarız.

Tarih masumlara kurşun sıkarak zafer kazanmaya çalışanların sonunun ne olduğunu gösteren ibret verici örneklerle doludur. Çocuklarımız da öğretmenlerimiz sayesinde bunları öğrenecek ve nesilden nesile aktaracaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. " 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları